Si caii sunt verzi pe pereti, noul film al lui Dan Chisu

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Dupa Websitestory (2010) si Ursul (2011), Dan Chisu revine pe ecrane anul acesta cu Si caii sunt verzi pe pereti (2012), un film despre iluzia de a te imbogati (peste noapte si fara munca) in Romania. Agresat peste tot de promotii si tombole cu castiguri uriase, e imposibil sa nu-ti pui macar o data problema: cum ar fi sa castig? ce-as face cu banii?

Astea-s intrebarile pe care le abordeaza al treilea lungmetraj al lui Chisu, pe fundalul dramelor umane generate de criza economica. Doua generatii diferite se confrunta cu aceeasi problema: tanarul Marius nu-si gaseste de munca, iar batranul Marius este dat afara din serviciul unde-a muncit o viata-ntreaga pentru ca nu stie sa lucreze la calculator.

Povestea dubla este dezvoltata in paralel: pustiul castiga un premiu urias la o tombola de tigari, dar nu poate ridica banii pentru ca s-a inscris, la misto, cu numele tatalui sau (care l-a abandonat in copilarie si pe care nu l-a cunoscut niciodata), in timp ce "batranul" depasit de vremuri face primii pasi in domeniul informaticii, cazand prada escrocheriei virtuale de tip spam.

Astfel, Ionut Visan, Anca Florescu (mai tineti minte trupa Laguna in care canta impreuna cu Nicoleta Luciu?), Catalin Bordea (da, stand-uperul) si Mihai Nita portretizeaza in cadre pline de viata o generatie tanara, dinamica si agitata, in cautare de sine, care contrasteaza cu lumea stramta, descrisa prin cadre fixe, a mai varstnicilor Adrian Titieni si Tudor Smoleanu.

Tinem sa subliniem prestatia magnifica a Cocai Bloos, care e de-o profunzime tulburatoare prin numai cateva replici si priviri, dar si prestatia lui Dragos Bucur in rolul de instructor intr-ale calculatoarelor - Dragos e pro bono, cum ii place lui Chisu sa spuna, si si-a construit singur personajul (era loc, ce-i drept, de-o dezvoltare mai ampla).

Pe principiul "Romania si happy-end-ul", finalul deschis e o lovitura a destinului, ca de-obicei ironic si perfid - secunda care ar putea schimba totul, uite-o cum trece.. Si caii sunt verzi pe pereti! Osciland intre umor si dramatism, filmul lui Chisu prinde la public si trebuie bifat pe lista filmelor romanesti vazute toamna asta. Impresii?

Va lasam cu melodia lui Smiley, care s-a potrivit perfect cu filmul dintr-o pura coincidenta - cica nu s-au vorbit dinainte si au fost cu totii surprinsi de "potriveala". Noi nu comentam, cine mai stie, cu viata asta.. :)

Smiley & Alex Velea feat. Don Baxter - Si caii sunt verzi pe pereti


Trailer Si caii sunt verzi pe pereti

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje