Scott Pilgrim impotriva tuturor (Scott Pilgrim vs. the World)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Scott Pilgrim
An epic of epic epicness.

Scott Pilgrim este Karate Kid-ul generatiei indie, geek-indie sau hipster-geek. Multa muzica alternativa, un OST superb (Broken Social Scene, Metric, Rolling Stones, Beck etc.), cool kids si efecte speciale luate cu copy-paste, cu pixeli cu tot, din jocurile vechi pe calculator, care acum sunt... cool. Pe langa acest mash-up de ingrediente cooler than cool, Scott Pilgrim pare sa se pozitioneze si undeva la intersectia "romcom" dintre High Fidelity si Kick Ass.

Povestea este aceeasi din toate filmele cu adolescenti: boy meets girl, se infiripa o poveste de dragoste, care o ia pe aratura, apoi baiatul trebuie sa lupte pentru dragostea lui. Doar ca in cazul de fata, regizorul Edgard Wright s-a gandit ca totul ar iesi mult mai bine daca ar amesteca aceasta reteta intr-un cocktail de cultura pop. Si a avut dreptate.   

Eroul nostru, Scott Pilgrim (interpretat cu multa naturalete de Michael Cera), canta la chitara bas in trupa Sex Bob-omb si este pasionat de video games (replica lui preferata de agatat este despre istoricul lui Pac-Man). La aceaste doua activitati se rezuma cam toata viata lui. Chiar daca are un aspect de geek pur sange, Scott este si un "heartbreaker", asta pana se indragosteste de o fata misterioasa si cooler than him, proaspat mutata in Toronto din New York si care-l intoarce pe dos: Ramona Flowers (Mary Elizabeth Winstead).

Cand cei doi incep sa formeze un cuplu, Scott trebuie sa se confrunte cu trecutul Ramonei, dar nu in modul clasic, ci intr-o confruntare pe runde cu cei sapte "fosti" malefici ai Ramonei. In fruntea lor se afla Gideon (Jason Schwartzman), care este si seful unei case de discuri din New York, de care depinde si destinul trupei Sex Bob-omb.

Bataile dintre Scott si cei sapte sunt pline de efecte speciale spectaculoase, intocmai ca cele din multe jocuri pe calculator exagerate pana la absurd in mod intentionat si pline de replici inteligente si amuzante. In urma actiunilor sale, Scott acumuleaza puncte si tot felul de bonusuri (coins, 1up-uri etc.) si level up-uri care sa-l ajute in relatia sa cu Ramona. Nimic din acest film nu trebuie luat prea in serios. Totul este caricaturizat la maxim, tocmai de aceea Scott Pilgrim impotriva tuturor este o un film atat de fun si cool, pentru ca spune whateva' la orice lucru serios.

Un film excentric, o comedie romantica care nu are inceput-cuprins-incheiere, ci level-uri, inserturi din comic books si un OST in care se reflecta o intreaga generatie. De vazut! 
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje