Savages - cronica de film

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Oliver Stone revine pe ecrane cu thriller-ul sangeros Savages, cu premiera in Romania pe 7 septembrie. Filmul atrage printr-o distributie de zile (sau filme) mari: Benicio del Toro, Salma Hayek, John Travolta, Aaron Johnson, Blake Lively si Taylor Kitsch.

Bazat pe romanul lui Don Winslow (autor tradus si la noi cu romanul Pacate originare), filmul are ca subiect razboiul drogurilor dintre smecherii cartelurilor din Mexic si "los gringos" din California.

Povestea incepe narata de O (Ophelia - Blake Lively), fata de bani gata din California, blonda dulcica dar cam prostuta, care are o relatie mai "non-conformista" sa zicem asa, cu Ben (Aaron Johnson) si Chon (Taylor Kitsch). Ben a absolvit Berkeley specializat in afaceri si botanica (buna combinatie) si merge pe principiul "pace si iarba pentru toata lumea", iar Chon, fost Navy Seal umblat prin Afganistan, aduce de-acolo cele mai bune seminte de marijuana. Impreuna pun o afacere pe picioare, de la sere la retea de distributie, si marfa lor ajunge legenda urbana.

Moment in care intervin the bad guys: "Regina" Elena (Salma Hayek), capul cartelului din Tijuana care-si conduce cu mana de fier imperiul, vrea sa le-nghita cu forta afacerea independenta si-l trimite pe Lado (Benicio del Toro), omul ei de incredere, un tip sadic si cam psihopat, sa se ocupe de treaba asta cu toata convingerea.

Din tot ghivechiul de sex, droguri si cruzime, putem spune ca ne-a impresionat intorsatura din final, twist-ul pe care va lasam sa-l descoperiti - unul dintre putinele aspecte imprevizibile ale filmului. Desi finalul ambiguu lasa loc unui comeback, nuuu..

De ce nu ne-a placut? Dialogurile lasa de dorit; desi filmul aduce anumite conflicte familiale in prim-plan, acestea nu sunt foarte originale, in schimb cam predictibile si cu accente de melodrama; inegalitatea prestatiilor actoricesti e evidenta - Salma si Benicio fac toata treaba. Desi apreciem forta de expresie a lui Oliver Stone, efectele vizuale interesante si ceva mizanscene reusite, filmul e un castron cu clisee in care li se da branci actorilor, rand pe rand.

Concluzia: daca mergeti pentru Benicio del Toro, a jucat in filme mai bune; daca mergeti pentru Blake Lively, probabil o sa va placa. Asteptam sa vedeti filmul si sa ne contraziceti!

Noi suntem nerabdatori sa vedem ce poate Aaron Johnson in mult-asteptatul Anna Karenina..

Sursa foto 1, 2 si 3

Savages - trailer

5 comentarii

Savages - cronica de film
atlas
#1 -

...

pe voi oricum nu va impresioneaza nimic. aceasta autosuficienta a transformat metropotamul in cancan

Savages - cronica de film
Adrian
#2 -

titlul

Nu mi se pare ok sa numiti asa articolul: "Sa nu vedeti Savages, nu-l recomandam" .

Savages - cronica de film
Oana
#3 -

Comentariu nou

articolul nu se numeste asa si nu descurajam vizionarea, ba chiar asteptam si alte pareri! :)

Savages - cronica de film
dragos
#4 -

@atlas

Fii bun, te rog, imi explici legatura dintre autosuficienta si cancan, fie el si pe metropotam?

Savages - cronica de film
Adrian
#5 -

titlul

Ok Oana. Nu se numeste articolul asa, dar asa a fost postat pe facebook... :)

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje