Puss in Boots - cronica film

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Puss in Boots - cronica film
Puss in Boots e o noua dovada ca animatiile sunt vitale existentei noastre, o noua mostra ca optimismul vine in culori vesele si in tehnici magice de a da viata unor personaje hazlii si a unor aventuri pe masura. Motanul Incaltat in pachetul de prezentare 3D IMAX a reusit sa ne binedispusa in cel mai infantil mod posibil.

Pentru ca da, Puss in Boots este mai mult un deliciu pentru copii, cu doar cateva glume si subtilitati pentru adulti strecurate pe ici pe colo. In povestea motanului cunoscut si ca "Chupacabra", isi fac loc pilde ca in fabulele lui Grigore Alexandrescu, aventuri in care animale si creaturi de toate dimensiunile si formele dau lectii valoroase despre prietenie, viata, lacomie si eroism. 

Actiunile ludice si periculoase sunt punctul forte al acestei animatii, dar si eroul cu mustati care si-a castigat statutul de celebritate in seriile Shrek. Povestea e simpla: Puss si Humpty Dumpty, alaturi de Kitty cu vocea sexy si misterioasa a actritei Salma Hayek, trebuie sa aduca gasca cu oua de aur din palatul cu adresa intre nori, escaladand vrejul gigantic. Ouale de aur trebuie sa rezolve foametea si saracia ca intr-o misiune O.N.U si sa redea satului celor 2 prieteni, Puss si Humpty, bunastarea de odinioara.

Dar ca in orice act de binefacere, lacomia, talharii si frustrarile rastoarna un plan bine pus la punct doar ca sa redea niste eroi si mai mari si niste concluzii de un umanism emotionant, lectii de viata atemporale pe care cei mari le pot percepe in sensul larg si complet. Cei mici pot doar sa scoata onomatopee care mai de care mai amuzante, asa cum a fost cazul si in sala noastra de spectacol.

Chiar daca Puss in Boots miauna mai mult pe intelesul copiilor, nu cred ca exista adult care sa nu se distreze la gramada de miorlaieli, la dansurile din underground, la luptele cu sabii si gheare sau la nebunia din nori cand pufosenia atinge cote inalte.

Poti sa ai cea mai proasta zi in care deadline-ul proiectului e depasit cu mult, cearta cu prietenul/ prietena sau diverse alte griji atarna pe umerii tai, dar atunci cand vezi fata gastei de aur sau cand auzi infloriturile lui Puss si aproape ca simti cum te gadila cu mustatile in monologurile lui impresionante, totul pare sa treaca.

Puss in Boots - cronica film

Puss in Boots e un film bine realizat care merita vazut la IMAX ca sa simti cu adevarat cum alergi prin desert, cum topai printre nori si cum aluneci pe vrej plutind pe frunze. Are o poveste simpla cu niste replici destul de istete, dar foarte amuzante, un scenariu simplist, dar de efect, care functioneaza exact ca un paliativ anti deprimare si anti monotonie. 

Asadar, mergeti sa vedeti Puss in Boots, o adunare de pisici si alte creaturi bine conturate care ofera o vizionare pe post de distractie si relaxare in cel mai eficient mod posibil.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje