Principii de viata-cronica de film

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Principii de viata este un film realist care ne poarta prin existenta unui personaj pentru care totul pare sa mearga din bine in mai bine, o poveste in care putem recunoaste elemente atat de comune vietii noastre cea de toate zilele.

Cu un inceput incet, dar sigur, cu o explozie de emotii spre capat, Principii de viata are un mare erou, actorul Vlad Ivanov, care a reusit sa presare peste tot filmul mult umor prin intermediul personajului pe care il interpreteaza, Emilian Velicanu.

Povestea lui Velicanu este una, in aparenta, simpla si pozitiva. Isi finalizeaza o vila, are o relatie buna cu fosta sotie, noua sotie este o femeie tanara, frumoasa ce i-a daruit si un copil. Mai mult, Emilian incearca sa aiba o legatura cat mai stransa cu baiatul lui mai mare din prima casnicie, o legatura in care el se vrea a fi tatal intelegator, gata de a discuta de acum cu fiul sau aflat in pline manifestari adolescentine ca de la barbat la barbat.

 

Toate bune si frumoase pana cand soseste acel moment ce declanseaza marea explozie: plecarea in vacanta, la mare, cu cei doi copii si actuala sotie. Problemele apar chiar inainte de plecare, situatie care ii cere lui Velicanu sa reactioneze si sa se intrebe daca viata lui chiar este atat de roz.

Elementele banale si atat de comune existentei noastre dau savoare principiilor de viata, fie ca e vorba de tipicele injuraturi pe care le gasim scrijelite in lifturi sau ca e vorba de tapetul de pe pereti, obiect de design interior nelipsit la un moment dat din casele romanilor. Minusuri? Poate fi plicticos in unele faze, insa Velicanu stie cum sa ne dea trezirea.

 

Din distributia cu Vlad Ivanov in frunte mai fac parte si Rodica Lazar (Moartea domnului Lazarescu) si Gabriel Huian (Andrei din scurtmetrajul Marilena de la P7), iar regia ii apartine lui Constantin Popescu pentru care Principii de viata reprezinta al doilea lungmetraj din cariera dupa Portretul luptatorului la tinerete. Lui Constantin Popescu i s-a recunoscut deja munca depusa la realizarea principiilor de viata cu premiul pentru cea mai buna regie in cadrul Festivalului International de Film Transilvania.

Noi am spune ca filmul lui Constantin Popescu este unul greu de refuzat, mai ales cand calitatea actorilor este garantat superioara. Va incurajam sa vedeti si voi principiile de viata, unele dintre ele chiar tipic romanesti, pe care le aplica Velicanu. Filmul este deja in cinematografe, gata de vizionare si va asteapta.

Sursa foto: hmultiplex.com
mareleecran.net
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje