Planeta maimutelor: Invazia - cronica film

Planeta maimutelor: Invazia este unul dintre cele mai bune filme de actiune care ruleaza in momentul de fata pe marile ecrane si in care actorii principali sunt primate fara glas si fara degete opozabile. Daca remake-ul lui Tim Burton din 2001 a fost un dezastru, acest prequel regizat de Rupert Wyatt este aproape de o capodopera a genului si o injectie de adrenalina in seria "Planeta maimutelor".
Va puteti bucura de film chiar daca n-ati vazut niciuna dintre celelalte parti, asta chiar daca Invazia ne arata cum s-a ajuns ca rolurile dintre maimute si oameni sa se inverseze. Efectele speciale sunt impresionante si pentru prima data maimutele ce prind viata prin tehnologia CGI sunt foarte credibile, expresive si mai umane decat actorii reali.
Povestea are multe lacune si derapaje, iar multe situatii sunt trase de par, dar asta nu-ti strica cheful de a te uita cu sufletul la gura la film. Suspansul, scenele de actiune si felul in care sunt reprezentate maimutele te tin conectat si fac uitate gaurile din scenariu si jocul destul de slab al actorilor.
Pe scurt:
Experimentele pe maimute pentru descoperirea unui leac pentru boala Alzheimer iau o intorsatura neasteptata si maimutele din laborator devin foarte inteligente. Dar, pentru ca una dintre maimute ajunge sa distruga jumatate din laborator si aprope sa falimenteze corporatia de produse farmaceutice, conducerea decide sa opreasca cercetarile si sa omoare restul de maimute care ar putea fi contaminate.
Will Rodman (James Franco), cercetatorul responsabil pentru "evolutia" maimutelor, se molipseste cu puiul nascut in captivitate al celui mai destept subiect al sau. Acesta continua experimentele acasa pe tatal sau bolnav de Alzheimer (John Lithgow), iar puiul de maimuta creste si devine din ce in ce mai destept, primind numele de Caesar (dar meritandu-l mai bine pe cel de Spartacus).
Un incident face ca Caesar sa ajunga la un adapost pentru primate, iar aici acesta se impune ca lider si reuseste sa organizeze toate primatele si sa-si faca o adevarata armata in scopul unei confruntari cu oamenii pentru a-si castiga liberatatea. Caesar este un personaj ce in teorie suna absurd, dar odata ce tehnologia CGI ii da viata, ajungi sa te atasezi foarte mult de el in calatoria sa pentru a-si implini destinul demn de numele ce-l poarta.
Planeta maimutelor: Invazia este un must see, un film care le are pe toate, dar mai ales un film in care maimutele joaca mai bine decat oamenii (si la propriu si la figurat).
Planeta maimutelor
Am vazut filmul si il recomand oricarei persoane care si-a pus intrebarea: "Ce s-ar fi intamplat daca maimutele ar fi evoluat la fel de mult ca si noi?" Am scris si cronica filmului pentru cei care se intreba daca merita sa fie vazut.
Degete opzabile
"...in care actorii principali sunt primate fara glas si fara degete opozabile"
Nu am vazut filmul, dar din cate am observat din trailer, Caesar este cimpanzeu. Cimpanzeii au policele( "degetul mare" ) opozabil, exact ca oamenii.
Mi se pare nepotrivit ca din prima fraza a unui articol sa dai cu bata in balta.
Comentariu nou
monica, suge-o cu degetele tale opozabile si mai bine du-te de vezi filmul. da?
gruia, suge-o si tu, ca maimutele alea nu doar ca au degete opozabile, dar si vorbesc :))
zat
jimmy esti un maimutoi,mars inapoi in bananier.