ParaNorman - cronica de film

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Auzind c-ar deschide Festivalul de Animatie Anim'est, nu am putut refuza invitatia la ParaNorman, mai ales ca se lauda a fi cel de-al doilea film de animatie stop-motion facut vreodata in 3D, dupa Coraline.

Povestea filmului este destul de simpla si liniara: un pusti, Norman (voce: Kodi Smit-McPhee), este singurul care poate sa salveze orasul de zombie, distrugand un blestem din stramosi, cu ajutorul puterii sale paranormale de a vorbi cu mortii.

Desi sunt folosite cateva stereotipuri in creionarea personajelor, acestea nu supara, ba chiar isi aduc contributia la construirea atmosferei degajate si distractive a filmului. Vor rade si cei mici si cei mari!

Filmul insa nu vrea sa se mentina doar la nivel de suprafata si ataca si cateva chestiuni politice si culturale, cu mesaj pentru audienta matura - o problema cu care se confrunta des personajele este acceptarea in societate.

Studiourile Laika chiar au dus animatia stop-motion la un nou nivel cu ParaNorman - cadrele sunt minunate, iar personajele se misca lin, fara intreruperi. Ei spun c-au folosit 60 de aparate Canon EOS 5D Mark II DSLR si ca totul a durat cam doi ani. Wow!

Am mai remarcat vocea lui Casey Affleck (fratele mai tanar al lui Ben Affleck) pe care-l stim din Gone Baby Gone si Ocean's Twelve, vocea comedianului Jeff Garlin din Curb Your Enthusiasm si vocea lui John Goodman.

Noi ne-am simtit bine la ParaNorman - filmul e numai bun pentru o seara lejera, la o punga mare de popcorn. Cateva rasete, cateva intrebari existentiale, dar cel mai important, un stop-motion savurat motion cu motion. Ne vedem la Anim'est?

Sursa foto 1 si 2

Trailer ParaNorman

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje