Pacific Rim (IMAX 3D) - o adevarata orgie de efecte speciale

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+


Pacific Rim este, de la primul si pana la ultimul minut, o adevarata orgie de efecte speciale. Adica 132 de minute in care ti se servesc unele dintre cele mai spectaculoase si absurde scene de lupta intre monstri imensi si roboti pe masura. 

Aveti in fata un blockbuster pur sange, genul de film pentru care a fost inventat IMAX-ul si 3D-ul. Contextul pentru ca bataliile epice dintre Jaegeri (roboti) si Kaijui (monstri) sa poata avea loc este expediat rapid, in cateva minute, fara prea multe detalii.

O poarta intergalactica se deschide pe fundul oceanului din sein si monstri incep sa iasa si sa distruga orase intregi. Singura metoda prin care pot fi opriti este construirea unor roboti la fel de imensi, controlati de doi piloti ce impart o legatura telepatica. Let the games begin!

Totul este extrem de absurd, dar efectele speciale sunt atat de spectaculoase, scenele de bataie atat de intense si lungi, incat nici n-ai timp sa pui la indoaiala nimic. Esti, pur si simplu, aruncat in mijlocul actiunii si trebuie sa te descurci, sa te tii bine de scaun si sa ai grija sa nu te striveasca vreun picior de Godzilla sau vreun surub cazut din armura robotilor.

Responsabil de aceasta minunatie este Guillermo del Toro, cel care ne-a oferit si Hellboy (Ron Perlamn isi face si el aparitia pentru cateva minute). Cel mai probabil, inainte sa se apuce de filmat, Guillermo a trecut prin toate filmele Transformers si Godzilla, apoi si-a zis think bigger! Si i-a iesit o chestie extrem de galagioasa, pacatos de distructiva si care te face sa te simti minuscul.

Echipa de piloti de Jageri e condusa de impozantul si talentatul Idris Elba, el este si cel care dirijeaza luptele, in timpul bataliilor asurzitoare si haotice, vocea sa calma si linistitoare, dand ordine precise, este tot ce iti doresti sa auzi.Este clar un film ce o sa prinda mai mult la publicul masculin, care-si doreste oricand sa aiba in fata ochilor o orgie de efecte speciale, stropita la greu cu adrenalina, cu un fir narativ subtire si cat mai simplu, fara prea multe dialoguri sau complicatii sentimentale.

Daca va doriti un film de actiune cu scene care sa va lase cu gura cascata si care sa va bage mintea intr-o stare de apoplexie, Pacific Rim livreaza.

PS: Michael Bay cred ca si-a muscat buzele cand a vazut Pacific Rim, s-a dus acasa si si-a distrus toata colectia de robotei Transformers.

Pacific Rim

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje