Pacatoasa (Easy A)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

De departe una dintre cele mai amuzante comedii ale anului, Easy A este un film ce merita vazut daca ai chef sa prinzi un film cu dialoguri istete, care sa nu te plictiseasca si in care nimeni nu se da cu capul de pereti ca sa rada audienta.

Spoiler alert!

Actiunea filmului se petrece intr-un liceu american (de dragul discutiei, treceti peste faptul ca actorii nu mai au varsta liceului si traiesti cu senzatia ca ar fi mai degraba la facultate), unde Olive (Emma Stone), personajul principal, ajunge sa fie tinta tuturor barfelor si sa fie considerata curva scolii, pentru ca drumul spre iad este pavat cu bune intentii si o minciuna nu vine niciodata singura.

Acum, ca spectator trebuie sa inghiti ca Olive nu reuseste sa atraga privirile baietilor din scoala pana nu ajunge subiect de tabloid, ca in pauzele de masa sunt liceeni americani care canta rugaciuni si care nu au nimic mai bun de facut decat sa protesteze pentru schimbarea mascotei echipei de baschet, pentru ca diavolul albastru ii prezinta ca satanisti si Dumnezeu nu le va acorda nici o victorie.De la prima minciuna spusa de Olive, nascuta din dorinta de a nu recunoaste un weekend plictisitor in fata prietenei mult mai cool, pana la urmatoarele e doar un pas mic si o schimbare de tinuta, tinuta ce se degradeaza pe parcursul filmului pana la stadiul de pitipoanca in puf roz. Personajul principal are un suflet mult prea bun pentru binele ei si aparent nu stie sa zica nu, sa refuze rugamintile fierbinti ale tuturor looser-ilor din scoala care profita de noua ei faima pentru a escalada ierarhia popularitatii adolescentine.

Pe cat de tipic ar parea initial filmul, cu adolescenti si probleme lor de amor, pe atat de atipice sunt personajele, tot adolescenti, dar nu sunt blocati in tiparele stabilite de ultimele 30 de filme de acest gen. Cel putin Marianne (Amanda Bynes), sefa grupului de religiosi obsedati de bunele-moravuri, pare scoasa din cu totul si cu totul alt film, dar functioneaza pe post de anti-eroina in cazul de fata si scenele in care apare sunt printre cele mai abundente in umor absurd.

easy aeasy a

Pe langa Stone, in film se perinda si actori cunoscuti printre care se numara Stanley Tucci si Patricia Clarkson, care ii joaca pe parintii libertini si intelegatori ai lui Olive, Michael McDowell, directorul strict al liceului, Lisa Kudrow, un consilier labil ce nu are ce cauta in a forma si indruma tinere minti, si Penn Badgley (din Gossip Girl), care il joaca pe tipul indragostit de Olive.Iar finalul merita toti banii. Modul in care Olive isi reabiliteaza reputatia este interesant si ancorat adanc si bine in noile tendinte social media. Pe scurt, infrange reteaua clasica de barfa bazata cu ajutorul tehnologiei (si un scenariu foarte bine scris) si reuseste sa ajunga la un happy-end ce nu pare tras de par.

Easy A darama un mit conform caruia toate filmele cu adolescenti sunt la fel si au parte de aceleasi personaje jucate de actori diferiti, si numai pentru asta ar merita vazut. Nu este vulgar si nu este extrem, este chiar teribil de cuminte pentru subiectul ales si paralela cu romanul The scarlet letter. Nu este o capodobera de Oscar, dar este un film bun.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje