Orasul (The Town)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
The Town
Welcome to the bank robbery capital of America

Nu poti incepe sa vorbesti despre The Town fara sa mentionezi Gone Baby Gone si Heat. Primul, pentru ca reprezinta debutul in regie cu un bang! al lui Ben Affleck. Cel de-al doilea, pentru ca se aseamana destul de mult ca atmosfera si tensiune cu cel de-al doilea film regizat de Affleck.

Ben Affleck are mana buna de regizor, a demonstrat-o in mult apreciatul Gone Baby Gone si o confirma in The Town, despre care se zvoneste deja ca are multe sanse la Oscar. Si daca The Town intra in cursa pentru Oscar, Affleck ar putea sa castige o statueta atat pentru regie, pentru rol principal sau pentru scenariu, pentru ca Affleck este peste tot in acest film.

The Town este un film cu spargatori de banci, cu cops&robbers, un thriller excelent, o schita a orasul Charlestown si o poveste de dragoste foarte frumoasa, lipsita de patetisme sau penibil. In mod uimitor, totul se leaga si se amesteca perfect, fara fortari, fara exagerari, fara momente plictisitoare, intocmai ca in Heat.

Spre deosebire de Heat, pe afisul de la The Town nu atarna nume grele precum: De Niro, Al Pacino, Val Kilmer, Natalie Portman, Michael Mann etc., doar Ben Affleck, Jeremy Renner, Rebecca Hall si 'mad man' Jon Hamm (cunoscut pentru Mad Men), care luate impreuna si tot nu fac cat un Pacino sau DeNiro. Totusi, The Town este pe aceeasi lungime de unda si iti imprima acelasi feeling, nu-i lipseste nimic ca sa stea pe aceeasi pozitie inalta cu Heat.  

Asa cum ni se spune la inceput, Charlestown este orasul cu cele mai multe jafuri de masini de valori si spargeri de banci, iar ceea ce ni se ofera pe marele ecran este povestea unei astfel de bande de spargatori foarte bine organizata, cu Doug (Affleck) ca mastermind, dar si cel care vrea sa se retraga cat timp mai poate. Pe alt plan este poveste de dragoste dintre Doug si ostateca pe care acestia o iau la ultimul lor jaf (Rebecca Hall) si care nu stie ca Doug este chiar cel care i-a tinut arma la tampla, dar care locuieste in vecinatatea "cuibului de spargatori".

Prins intre agentii FBI care-l fileaza zi si noapte si "fratii de arme" care sunt umbra lui, lui Doug ii este aproape imposibil sa-si pastreze secreta identitatea in fata lui Claire (Hall). Claire ajunge sa-i cunoasca si pe agentul Frawley (Jon Hamm) si pe Jim (Jeremy Renner), cel mai bun prieten al lui Doug. Iar personajul lui Affleck trebuie sa planuiasca lovitura cu care sa se retraga din "afacere" si in acelasi timp sa nu-si piarda viata amenintata de ambele tabere si nici pe Claire. Hard stuff!

Cu alte cuvinte, nu ratati The Town, este unul dintre cele mai bune filme politiste/thriller ale anului, cu un Ben Affleck intr-o forma maxima, total diferit de cum il stiati din rolurile usoare de genul Gigli. Garantat se va afla pe lista Oscarurilor, actorii joaca foarte bine, regia este excelenta, povestea este plina de suspans, iar actiunea bine dozata - are tot ce-i trebuie!Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje