Necunoscutul (Unknown)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
poster

Va mai amintiti de Liam Neeson in Taken - un american care ravaseste jumatate de Paris pentru a-si gasi fiica rapita? Ei bine,  in Necunoscutul avem parte de un Liam Neeson similar, doar ca, de aceasta data, Berlinul este orasul european in care americanul face haos, iar Neeson nu-si mai cauta fiica, ci chiar pe el.

Filmul se joaca destul de mult cu mintea spectatorilor, sunt multe rasturnari de situatie si nimic nu este ceea ce pare. Dr. Martin Harris (Liam Neeson) ajunge la Berlin cu sotia sa pentru o conferinta importanta. O incurcatura face ca Martin sa fie nevoit sa se intoarca val-vartej la aeroport, iar pe drum are loc un accident in care Martin isi pierde partial memoria si timp de patru zile este in coma. Cand se trezeste si se intoarce la sotia sa, descopera cu stupoare ca a fost inlocuit, ca Dr. Martin Harris este o alta persoana, iar identitatea lui este unknown.

De aici filmul incepe sa se ramifice in mai multe directii: este personajul lui Neeson nebun, este vorba de un caz de identitate furata, este Neeson inca in coma si totul este doar un vis, este vorba de o conspiratie etc.? Suspansul este la el acasa, iar felul in care evolueaza lucrurile nu este deloc previzibil, dimpotriva.

In identity quest-ul sau, Neeson este ajutat de Gina (Diane Kruger), soferul de taxi cu care Neeson a facut accidentul, si de un fost agent Stasi. Lucrurile pe care cei trei le vor descoperi ar putea influenta foarte mult soarta omenirii, iar identitatea lui Neeson este un lucru de o importanta mondiala.

Povestea este doar pe alocuri trasa de par, dar nu neaparat la modul suparator, pentru ca suspansul si tensiunea sunt un bun indulcitor pentru orice exagerare. Toti actorii joaca onorabil, iar lui Nesson ii sta foarte bine in acest gen de roluri si se potriveste de minune in peisajul metropolelor europene, chiar si atunci cand le distruge. Si frumoasa Diane Kruger este foarte carismatica si-si face bine rolul de ghid prin Berlin, mai ales ca ea este nascuta in Germania.      

Daca aveti chef de o actiune buna sau de un film plin de suspans, Necunoscutul este cea mai buna optiune, mai ales ca pare un remix intre Taken si Bourne Identity, cu un twist a la Hitchcock. De vazut!1 comentariu

Necunoscutul (Unknown)
Andrei
#1 -

De nevazut!

Si daca totusi vreti sa cheltuiti ni┼čte bani total aiurea si va duceti la film (ceea ce va fi o pierdere si de timp), macar duceti-va in gasca. O sa radeti.

Dialogurile sunt atat de penibile.. un film plin de pilde.

De trei ori am zis "gata, acum incepe filmul", ultima data cu un minut inainte de sfarsitul efectiv si binevenit.

Bai, si toti joaca atat de slab!

Enervant e ca in afara de nota umflata de pe imdb (asta s-a intamplat la inceput si la porcaria de Expanadables care a fost bun in comparatie cu asta) m-am luat si dupa comentariul de mai sus.

Si asta chiar e dezamagitor! Bourne Identity nu are ce cauta langa jenibilitatea asta. Iar cat despre Hitchcock, te rog, putin respect!

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje