Monsters University - o animatie cu monstri infricosator de simpatici

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+


Nimeni nu astepta cu sufletul la gura un sequel sau prequel pentru Monsters, Inc., dar cand cei de la Pixar au anuntat Monsters University am stiut ca n-o sa-l ratam (pana acum niciuna dintre animatiile Pixar nu a dezamagit).

Nu pentru ca ardeam de curiozitate sa vedem cum s-au imprietenit Mike si Sulley, dar pentru ca stiam ca o sa ne amuzam mai mult ca la majoritatea animatiilor sau comediilor care ruleaza acum pe marile ecrane.

Universitatea la care Mike si Sulley se intalnesc este plina de monstri infricosator de simpatici si care ajung sa fie pusi in situatiile clasice din filmele cu studenti americani (n-ar cum sa nu va aduca aminte de filme precum Razbunarea tocilarilor). 

Din acest punct de vedere, MU nu evita cliseele tipice pentru acest gen de filme, totul este previzibil de la inceput si pana la sfarsit, dar nu suparator.

Pentru ca actiunea are loc intr-un campus universitar, avem ocazia sa vedem la fiecare pas monstri noi, simpatici si amuzanti, desenati excelent pana la cele mai mici detalii. Poantele sunt reusite si nu trec 5 minute fara sa te faca macar sa zambesti.

Ca sa intram un pic si in subiectul animatiei, MU ne arata cum Mike si Sully ajung sa se cunoasca si sa se imprieteneasca, trecand prin multe peripetii pentru a demonstra ca sunt cei mai infricosatori monstri din lume. In mod evident (doar stim ce le poate pielea din Monsters, Inc.), cei doi reusesc sa-i convinga pe toti de acest lucru, dar, si mai important, le ofera spectatorilor o lectie frumoasa despre prietenie.

Nu se poate spune despre Monsters University ca este cea mai originala animatie sau cea mai buna a celor de la Pixar, dar este cu siguranta un film amuzant si care are destule de oferit adultilor, dar mai ales copiilor.

Un lucru care nu prea ne-a placut a fost felul in care s-a vazut in 3D, efectele 3D intunecand mult imaginea si estompand multe dintre detaliile la care cei de la Pixar sunt atat de atenti. In orice caz, daca v-a placut Monsters, Inc., prequel-ul nu o sa va dezamageasca.

Monsters University

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje