Metallica: Through the never, noul musical al viitorului

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Filmul Metallica: Through the never este un videoclip regizat de Nimród Antal, care dureaza 1 ora si jumatate, un musical al viitorului care traseaza o linie groasa intre Singin' in the Rain sau West Side Story si epoca live-showurilor cu decor spectaculos si joc de lumini.


Sursa foto

Trebuie sa stiti, inca de la inceput, ca este un film-concert - adica 80% reprezinta un live al trupei din Canada din august 2012, iar 20% este povestea unui tanar care trece prin tot felul de incercari supranaturale, violente, explozive si care ii pun in pericol viata.

Fiind o experienta 3D putem sustine ca este cea mai puternica experienta a unui show live. Daca de obicei, in sala de concert simti energia si sunetul, dar vezi cu greu ceea ce se intampla pe scena, la acest film esti aproape de tot ceea ce se intampla, ai close-up-uri, montaj cu trupa si publicul, sunet live si volumul dat tare.


Sursa foto

Am vazut langa noi persoane care dadeau din cap, bateau din picioare, se entuziasmau la piesele preferate.

In ceea ce priveste latura cinematografica - filmul este ca un videoclip de o ora si jumatate si nimic mai mult. Fara momente din backstage, testimoniale ale membrilor trupe sau alte episoade din viata lor. Singurul conflict de pe ecran porneste inca de la inceput: tanarul Trip (interpretat de Dane DeHaan) care lucreaza in stafful trupei este trimis intr-o "misiune speciala", in timpul showului Metallica.

Pe fundalul concertului, vedem tot ceea ce pateste tanarul Trip - creaturi ciudate care il urmaresc, o figura apocaliptica pe un cal care vrea sa il ucida, scufundarea in apa atunci cand situatia pare imposibila, revolutie, lupte, oameni spanzurati, sange.


Sursa foto

Showul celor de la Metallica este spectaculos prin lumini si decor, insa poate deveni obositor de la jumatate incolo. Am simtit nevoia unei pauze sau a unei ruperi de ritm, care nu au sosit decat la finalul filmului.

Asadar, avem concertul care se desfasoara si povestea suprarealista a tanarului, care apare in proportii mai mici. Concret, nu se intampla nimic. Nu va asteptati sa gasiti un sens sau ca aventura sa duca undeva.

Este, pur si simplu, un concert reusit al unei trupe legendare, in spatele careia se afla o armata de oameni, montat in paralel cu povestea unui pusti care se trezeste in mijlocul propriei imaginatii.

Daca mergeti sa il vedeti la cinema, in 3D, veti avea parte de sunet impecabil, cele mai cunoscute hituri Metallica, o poveste cu efecte speciale reusite. Mergeti ca la un concert, nu ca la un film.


Sursa foto

Epilog

Aseara, dupa concert. Ii suna telefonul unei tipe de langa noi.

- Alo, da, bine, uite, tocmai am fost la concert Metallica. Da, in Bucuresti. Au avut concert la IMAX. Serios.

Setlist:

 1. The Ecstasy of Gold  
 2. Creeping Death   
 3. For Whom the Bell Tolls
 4. Fuel    
 5. Ride the Lightning"    
 6. One"    
 7. The Memory Remains   
 8. Wherever I May Roam  
 9. Cyanide 
 10. ...And Justice for All   
 11. Master of Puppets    
 12. Battery     
 13. Nothing Else Matters    
 14. Enter Sandman     
 15. Hit the Lights    
 16. OrionNici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje