Man of Steel - ce ne-a placut si ce nu ne-a placut

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+


Man of Steel este unul dintre cele mai asteptate filme ale verii, va avea incasari ce vor spulbera multe recorduri si va fi desfiintat si laudat in aceeasi masura. Spunem asta pentru ca si la noi in redactie reactiile au fost impartite:

(Gruia) Ce ne-a placut:

- Exploziile la fiecare 2 minute, zecile de masini aruncate in aer, New York-ul devastat mai ceva ca in Godzilla, efecte care te faceau sa ametesti, la propriu. E adevarat, unii oamenii s-au plans de dureri de cap dupa vizionare, dar la fel e si dupa ce petreci o noapte intreaga, nu? Pentru mine, durerea de cap a meritat.

- Filmul are destul de multe hibe si goofs, multe dintre scene sunt destul de greu de inghitit, dar e totusi un film despre Superman si stii inainte de a intra in sala de cinema ca va fi un film care va pune mai mult accent pe efectele speciale si mai putin pe veridicitate sau pe romantism.

Iar efectele speciale sunt minunate, grandioase si duse la superlativ pe ecranul de la IMAX (va recomandam sa vedeti filmul aici).

- Este de apreciat efortul de a-i da lui Clark Kent o identitate cat mai usor de integrat in lumea reala. Man of Steel este printre putinele filme cu Superman in care originea si super puterile eroului sunt explicate pana in cele mai mici detalii.

- Majoritatea actorilor joaca foarte bine. Michael Shannon (generalul Zod) este excelent si memorabil in rolul de raufacator si anti-erou. De asemenea, Henry Cavill reuseste (cu destul de munca si transpiratie) sa intruchipeze perfectiunea aproape artificiala a lui Superman. Si, mai mult ca sigur, se va numara printre cei mai sexy actori din 2013.

- Ca si cu The Dark Knight, Zack Snyder si Christopher Nolan fac treaba buna (mai ales la inceputul filmului) si reusesc sa construiasca o temelie solida pentru ceea ce se anunta o trilogie spectaculoasa, chiar daca nu la fel de buna ca Dark Knight.

- Daca va plac scenele intense de actiune, stropite cu multa adrenalina, atunci Man of Steel o sa va unga pe suflet.

(Andreea Lupescu) Ce nu ne-a placut:

- Exploziile la fiecare 2 minute, zecile de masini aruncate in aer, care te faceau sa ametesti, la propriu. Ok, am inteles importanta efectelor speciale, dar unii oamenii s-au plans de dureri de cap dupa vizionare.

- Flash-backurile lacrimogene. Din nou, intelegem ca regizorul a vrut sa puna carne pe Superman-cand-era-mic, sa ne dezvaluie momentele importante. Dar se putea, oare, mai slab de atat? Si cand spunem slab, ne referim la cliseele cu baietii puternici care il amenintau cu bataia si il batjocoreau, la iubirea lui infinita pentru cei care puteau sa ii faca rau.

- Sarutul previzibilo-plictisitor cu Lois Lane. Singurul, de altfel.

- Replicile slabe, nici serioase, nici amuzante. Recunoastem, la Iron Man ne-au cucerit replicile amuzante, la care am ras sincer. Aici toata discutiile aveau un aer dramatico-serios fortat. Iar singura glumita din tot filmul a fost "I think he's kind of hot". (intr-un moment, din nou, nepotrivit dupa parerea noastra)

- Contextul. De fapt, cu asta ar fi trebuit sa incepem. Povestea incepe bine, explica originile lui Superman, insa se pierde pe parcurs. Conflictul nu e suficient de puternic. Cine pe cine vrea sa omoare si de ce? Ba e razbunare, ba e dragoste de Krypton, ori iubire neconditionata pentru Pamant. Super-eroii de pe Krypton mor mai stupid decat ceilalti super-eroi din alte filme. Ok, conventia noastra (tacita) e sa credem in poveste, in ideea de Superman. Am inteles asta. Dar chiar sa credem orbeste?

- Am trait cu senzatia de "parodie" de la inceput pana la final. Intreg filmul pare o parodie dupa ceva nelansat inca: muzica pompoasa, sunetele puternice ale exploziilor, navelor si cladirilor prabusite (hai sa zicem ca asta face parte din efectele speciale), momentele de drama familiala intercalate cu scene lungi (foarte lungi) de actiune, amintiri ale lui Clark/Superman/Kal-El care se pierd, fara sa spuna prea multe despre personaj.

- Relatia dintre El si Ea (Superman si Lois) nu are elemente romantice, ci seamana mai mult cu o relatie de camaraderie. Nu e foarte clara motivatia lui Lois Lane (Amy Adams), care desi incearca sa para o jurnalista infocata, nu reuseste. Amy Adams face un rol slab, poate de aceea nu se creeaza niciun fel de chimie intre cei 2 protagonisti.

- E plictisitor. Daca nu esti un fan infocat al exploziilor si al batailor, daca vrei ca filmul pe care il vezi sa aiba un minim conflict si un grad decent de surpriza la nivel de scenariu, nu prea ai ce sa vezi. Pacat de Superman, e un supeeer erou. Mai mult pe hartie.
1 comentariu

Man of Steel - ce ne-a placut si ce nu ne-a placut
Bogdan
#1 -

RE

Cred ca asta e temelia trilogiei, ma gandesc ca sequel-ul o sa dezvolte relatia Clark-Lois si sa inchege putin povestea, poate luandu-i putin la palme pe scenaristi...Per total mi-a placut, Superman avea nevoie de abordarea asta mai dark..

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje