Mammuth

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Mammuth este genul de comedie frantuzeasca construita pe tiparul unui maraton de ras. Regizat de Benoit Delepine si Gustave Kervern, persoane care au lucrat pentru postul TV Canal Plus, filmul are in distributie nume sonore precum Gerard Depardieu, Isabelle Adjani si Yolande Moreau. Avand in vedere echipa care a lucrat la realizarea acestei productii, este usor de inteles de ce a fost nominalizat anul trecut la Ursul de Aur de la Berlin, dar si de ce a incasat de 3 ori investitia initiala pana in prezent.

1 5

Actiunea, insa, este simpla si liniara, fara sa il solicite pe spectator intr-o masura exagerata. Depardieu este "Mamutul" Serge Pilardos, un batran care ajunge la pensie dupa ce a muncit o viata intreaga fara intrerupere si care constata ca unii angajatori au omis sa ii achite contributiile la fondul de pensii, ajungand in situatia de a pierde o suma considerabila de bani daca nu recupereaza documentele ce-i atesta perioadele lucrate.

Incurajat de sotia Catherine (Yolande Moreau), Serge porneste pe vechea lui motocicleta (Mamutul) intr-o calatorie / aventura pentru a obtine hartiile care ii lipsesc la dosarul de pensie.

In aceasta peripetie, el se reintalneste cu vechi prieteni, colegi si rude, intelegand ulterior ca a gresit foarte mult in raport cu unii dintre ei. Nepoata lui il ajuta sa inteleaga ca nu este prea tarziu pentru a-si reincepe viata in asa fel incat sa simta ca o traieste.

Bantuit de amintirea primei iubite, Yasmine (Isabelle Adjani), care a decedat in urma unui accident de motocicleta, Serge le demonstreaza tuturor celor din jur ca l-au judecat aspru si ca merita o sansa noua.

In acest film avem sansa sa analizam trecerea anilor nu pentru ca un pensionar este pus in situatia dramatica de a nu-si incasa indemnizatia cuvenita, dar pentru ca Depardieu este in acest rol ingrozitor de imbatranit, gras, cu plete foarte lungi (mai lungi ca in Asterix si Obelix) ce ii dau mai curand o nota ridicola decat o tenta tinereasca.

6 3

Isabelle Adjani, pe de alta parte, se situeaza la polul opus. Pentru ea, timpul parca s-a scurs invers, reusind astfel sa portretizeze o Yasmine foarte tanara si frumoasa.

Prima parte a filmului este intr-adevar foarte haioasa si abia te poti opri cateva clipe din ras. Experienta lui Delpine si a lui Kervern ca autori de comedie TV se resimte din plin pe parcursul productiei venite recent in cinematografele din Romania. Partea psihologica a filmului, insa, este cumva plata - nimic din intelepciuna batranului Serge nu transpare dincolo de ecran. E ca o poveste cu un singur fir epic, usor de urmarit si de retinut chiar si de copiii din clasele primare.

4 2

Pe noi nu ne-a convins foarte tare, insa vi-l recomandam in cazul in care va era dor de o comedie franztuzeasca savuroasa.

Pentru a vedea ce alte filme vor avea premiera luna aceasta, dati click aici.

sursa fotoNici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje