Love Building - comedia romaneasca care-ti repara relatia de iubire

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

...sau nu? Ramane de vazut.

Love Building este filmul pe care probabil vei fi incredibil de curios sa-l vezi. Pentru ca, dincolo de o distributie "carismatica" si de faptul ca este produs de trei actori simpatici foc: Dragos Bucur, Dorian Boguta si Alexandru Papadopol, filmul este scris la "trei maini".Da, Love Building a beneficiat de 3 scenariste (Iulia Rugina, Ana Agopian si Oana Rasuceanu), lucru care se simte, nu c-ar fi un lucru rau dar e putin haotic filmul pe alocuri. Asa cum sunt si relatiile de iubire.

Dar sa luam lucrurile pe rand. Filmul are 1 sexolog (Dragos Bucur) si doi psihoterapeuti (Dorian Boguta si Alexandru Papadopol) care conduc aceasta tabara de "service emotional" in care incearca sa repare 14 relatii de iubire.Relatii diferite, ciudate, pline de secrete, nervi si atitudini gresite.

O incercare continua de a descoperi raspunsul la cele mai arzatoare intrebari: "Cuplurile rezista pentru totdeauna? Si daca nu rezista, pot fi reparate? Iar daca vrem sa le reparam, o putem face in doar 7 zile?"

Intrebari la care filmul incearca sa raspunda si, desi reuseste uneori, ramane totusi suspendat intre: "stim raspunsul" si "mai bine-l pastram pentru noi".

Practic, nici nu mi-am dat seama cand s-a sfarsit filmul, as fi putut sa stau la el inca doua ore fara probleme. Toate personajele au fost destul de bine conturate, desi ca de obicei jocul actoricesc lasa de dorit pentru ca noi inca jucam in filme ca si cum am juca pe o scena de teatru. Lucru care irita si iti lasa asa un gust amar, dar acest subiect nu merita dezbatut astazi.Glumitele n-au lipsit si majoritatea dintre ele au fost chiar simpatice si pline de sinceritate.

S-a putut observa ca cele trei scenariste si-au pus experientele pe tava pentru ca unele povesti erau mult mai conturate decat altele, lucru care iti lasa impresia ca povestea din spate este adevarata si nu doar o nascocire de moment.

Mi-a adus aminte de filmele cu Jennifer Aniston si de modul in care americanii incearca sa-ti intre pe sub piele cu genul "acela" de filme de care barbatii fug iar femeile abia asteapta sa le vada.Love Building nu m-a dat pe spate, nu mi-a aratat ceva ce nu stiam si nici nu m-a facut sa cred ca pana la final voi descoperi vreun mare adevar, insa a fost printre singurele filme romanesti care m-a facut sa rad sincer, care mi-a luminat privirea si care m-a ajutat sa ma relaxez.

Si, pentru ca as vrea sa inchei aceasta cronica cam in acelasi stil in care se termina si filmul, voi spune doar atat: mergi, vizioneaza filmul, daca-ti place e bine iar daca nu, asta e, mergi mai departe.

Ah, si daca tot am vorbit de iubire, cred ca filmului i-ar fi trebuit un pic mai multa profunzime, ceva de care sa te legi, ceva cu care sa ramai in afara de un zambet placut provocat mai mult de Bucur, Boguta si Papadopol.

Un film simpatic, acesta este cuvantul prefect pentru a descrie Love Building, simpatic precum un sarut la inceput de relatie.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje