Looper - cronica de film

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Looper ne-a atras in sala de cinema datorita distributiei (Joseph Gordon-Levitt si Bruce Willis, mai exact) si ideii care parea destul de atractiva in trailer - inca un film pe tema calatoriei in timp, atat de vehiculata.

Astfel, Gordon-Levitt este Joe, un asasin platit care se ocupa de indivizii nedoriti din viitor. Acestia sunt trimisi de catre mafie inapoi in timp cu 30 de ani pentru a fi lichidati de "looperi" ca Joe, pe motiv ca-n viitor e "aproape imposibil sa scapi de-un cadavru". Si daca tot s-a inventat calatoria in timp..

Asasinii castiga bine si traiesc pe picior mare, cu singura clauza in contract ca peste fix 30 de ani de la incheierea colaborarii vor avea parte de aceeasi soarta - vor fi trimisi in trecut sa fie lichidati, posibil chiar de ei insisi. Dar niste tulburari din viitor clatina un pic situatia si toate cercurile incep sa fie inchise, adica toate contractele incheiate.

Joe va da deci nas in nas cu eul sau din viitor, blazatul Bruce Willis, trimis la moarte. Cum era de asteptat, atmosfera se incinge, gloantele suiera si se lasa cu ochi umflati, dar mai mult va lasam sa descoperiti singuri. Cert e ca Bruce Willis, desi imbatraneste, inca face-un rol pe cinste!

Joseph Gordon-Levitt ofera si el o prestatie corecta, nu supara pe nimeni, insa se putea scoate mai mult de la el in alte conditii. Filmul este destul de confuz si are unele goluri in logica scenariului, dar compenseaza prin spectacolul agreabil pe care-l ofera - ritmul alert te tine relativ captivat, iar in planul compozitiei imaginii, talentul regizorului nu poate fi trecut cu vederea.

Asta nu salveaza insa filmul. Per total, ideea nu este prea originala si putea fi dezvoltata pe multe alte planuri - filmul isi rateaza potentialul si ramane prea schematic pentru a produce vreo impresie puternica asupra cuiva. Concluzia? "Calatoriile astea in timp iti prajesc creierul ca pe oua.." Asa ca serviti cu popcorn! Asteptam, bineinteles, sa ne contraziceti.

Sursa foto 1 si 2

Trailer Looper

1 comentariu

Looper - cronica de film
kensei wu
#1 -

parere

Oana, te rog, lasa-te de comentat filme!!!!
Oare ai vazut filmul sau doar ai preluat de pe alte site-uri???

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje