London Boulevard

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
London Boulevard este un film intrigant: cand e bun, cand e prost, cand e pe alocuri plictisitor, cand ne tine cu un cateter in vene la butoiul de arenalina, cand e violent, cand e gingas, cand nu intelegi nimic din el, cand ti se pare previzibil. Filmul sta cumva in bataia vantului facut de actori, regie si scenariu iar noua ne-a fost destul de greu sa dam un verdict categoric, asa ca am ajuns la o singura concluzie: trebuie sa-l vedeti. Desi filmul ruleaza inca de luna trecuta, noi abia acum am reusit sa-l vedem si daca si tu ai intarziat cu vizionarea, e momentul sa recuperezi cu portia de actiune oferita de William Monahan si al sau debut regizoral.

Atentie! Contine spoilere!

Povestea ii are in centru pe Mitch (Colin Farrell), un fost detinut calm si agil, spaima orasului si un raufacator respectat pe strazile din Londra. El ajunge in curtea frumoasei vedete jucata de Keira Knightley, prizoniera propriei ei faime, o actrita vanata de paparazii si o prada usoara la fiecare miscare. Tot aici, baiatul rau Mitchell da peste prietenul vedetei jucat impecabil si amuzant de David Thewlis (pentru fani, Remus Lupin din Harry Potter), un strajer mereu la inaltime cu ajutorul substantelor halucinogene.


sursa foto: hmultiplex.ro

Departea de curtea celebritatii sta mafia camatarilor care il vaneaza pe Mitch si care si-l doreste om de baza in varful piramidei cu escrocherii, crime si jafuri. Pentru ca vanatul refuza, toti mafiotii incep sa rascoleasca prin trecutul si prezentul lui Mitch si sa omoare tot ce ii e drag acestuia pana cand raspunsul lui vine tot sub forma unor impuscaturi si urme de sange.

Astfel, London Boulevard devine o alergatura prin oras, o leapsa in care daca esti prins, mori. Una dintre problemele filmului este ca rapiditatea actiunii se reflecta si in scenele scurte si in cadrele parca taiate cand ar mai fi fost loc de o continuare, o replica, o prelungire, ceva. Astfel, London Boulevard lasa pe alocuri impresia ca e facut pe fuga ca sa se ajunga cat mai repede la punctul culminant din poveste. Ce-i drept, odata ajuns in miezul urmaririi si al jocului cu pusti si alte arme, nu prea regreti ca pana acolo totul a fost pe fast forward.


sursa foto: hmultiplex.ro

London Boulevard are multe bile albe de la noi pentru actorii pe care-i scoate la promenada: il revedem pe amuzantul David Thewlis intr-un rol care noua ne-a placut foarte mult, il regasim in poveste si pe Stehpen Graham, violenta in persoana din "This is England", Ben Chaplin in rolul unui camatar cam pampalau, Ray Winstone in rolul mafiotului banuit de orientari homosexuale plus cele doua vedete cap de afis, Colin Farrell si Keira Knightley care nu prea se incadreaza in peisaj. Tot la capitolul bile albe intra si soundtrack-ul antrenant si dinamic cu melodii de la Kasabian care intretine perfect actiunea din film.Povestea in sine nu se sustine singura, noroc ca violenta vine in sponsorizarea scenariului si a replicilor oarecum mediocre, comicul e si el prin film, un fel de balsam pentru scenele mai sangeroase. Planul romantic abia daca apuca sa se desfasoare pe ecrane, relatia din Mitch si printesa din turn fiind doar sugerata discret, dar careia nu i se dedica timp de derulare.

In schimb, vanatoarea mafiotilor si raspunsul violent al lui Mitch la atacuri sunt scenele care pipereaza intregul film si care au fost si deliciul pentru ochii nostri de spectatori desi dialogul e plin de cliseuri iar actiunea nu propune neaparat ceva nou fiind un mix intre Layer Cake si RocknRolla. Peisajele din Londra alimenteaza starea de suspans, panica si teama pana la finalul emotionant. Per total, London Boulevard nu este un film extraordinar, dar in mod misterios ti se imprima pe retina. 


sursa foto: hmultiplex.ro

Noua ne-a placut din anumite motive, ne-a displacut din altele, dar nu regretam ca l-am vazut si indraznim chiar sa-l recomandam pentru cei care au pofta de actiune, urmariri, violenta sugerata si servita apoi vizual si pentru un joc actoricesc reusit. Asadar, take a walk on london boulevard.
1 comentariu

London Boulevard
Rin Tin Tin
#1 -

How about...

Cum ar fi brit gangster movie with a love story twist? Suna mai bine, mai pe scurt, asa?
Mie mi s-a parut tare filmul :) Nici nu cred ca merita disecat atat, e a beautiful love story la fix potrivit pentru o vineri seara(secventa de provincie e foarte misto).

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje