Les saveurs du Palais - filmul care-ti face pofta de viata

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Aseara ne-am facut putin timp si am mers spre Cinema Elvira Popescu sa ne delectam cu un film despre care auzisem numai lucruri bune.

Les saveurs du Palais (Bucatareasa presedintelui sau Haute Cuisine), regizat de Chrisitan Vincent a fost lansat in 2012 si este bazat pe viata lui Daniele Mazet-Delpeuch, prima femeie care a fost bucatareasa personala a Presedintelui Fran├žois Mitterrand, si a cartii autobiografice a acesteia "Mes carnets de cuisine, du Perigord de L`Elysee".

In film, Daniele Mazet-Delpeuch este jucata de actrita Catherine Frot sub numele Hortense Laborie.

Pentru ca nu am avut ocazia sa citim cartea, va putem povesti doar cum ni s-a parut filmul.


Sursa foto

Nu este nici pe departe un film de exceptie, acesta avand cateva puncte slabe si anume portretizarea Presedintelui Mitterand este defectuoasa. Acesta este prezentat ca un presedinte batran, uzat si plin de griji, lucru care ne-a mahnit putin, pentru ca ne asteptam la cu totul altceva.

Dar trecem rapid cu vederea, mai ales ca acesta nu apare atat de des in film iar cand o face scena este scurta si pe fast-forward.


Sursa foto

Daca e sa ne gandim la faptul ca filmul este despre Hortense, bucatareasa personala a presedintelui si ne concentram doar la felul in care sunt prezentate intamplarile si mai ales felul in care joaca actorii atunci am da un 10 pentru actori si un 7 pentru intamplari.

Nu este un film plictisitor insa nici nu-ti prezinta atat de multe lucruri interesante despre ce se intampla in bucataria unde se pregatesc meniuri pentru cele mai importante personalitati din Franta.


Sursa foto

Vei intalni multe glumite dragute, actori frumosi si bine pregatiti, iti vei incanta privirile cu feluri de mancare care mai de care mai delicioase si mai apetisante si cam atat.

Ca in mai toate filmele frantuzesti si acesta este destul de liniar. Incepe cum se termina si nimic nu face boom pe ecranul cinematografului si nici in mintea spectatorului.

Cu alte cuvinte, filmul este foarte "usurel", perfect pentru o seara calma in care vrei doar sa te uiti la ceva care sa nu te oboseasca ci sa te relaxeze.


Sursa foto

Daca te astepti insa la un film plin de substanta si de intrigi palpitante, Les saveurs du Palais nu este filmul pe care-l cauti.

Si pentru ca noi aseara asta ne doream, un film frumos, cu replici bune si coerente, ne declaram multumiti la acest capitol.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje