Jobs - filmul care doreste sa ne arate adevarata fata a lui Steve Jobs

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Am avut emotii, trebuie sa recunoastem, sa-l vedem pe Ashton Kutcher intr-un rol atat de important precum cel al lui Steve Jobs. Asta pentru ca toata lumea stie ca Jobs nu era nici pe departe un personaj amuzant ci unul destul de serios si dur atunci cand venea vorba de afaceri.Si desi nu ne-am arunca sa-i dam o nota maxima pentru felul in care a jucat, Ashton a reusit foarte mult sa imprumute din mimica lui Jobs. Se poate vedea cu ochiul liber ca Ashton si-a luat foarte in serios rolul si a exersat cu adevarat fiecare miscare.

Dar sa trecem peste talentul domnului Kutcher si sa revenim la Steve Jobs, pentru ca despre viata lui este filmul.

Pentru cei care nu stiu nimic despre viata lui si despre cum au decurs lucrurile, filmul poate fi unul destul de satisfacator.Lucrurile se petrec repede, se pronunta nume mari, se schimba lumea si se pun cap la cap idei marete.

Steve Jobs este prezentat exact asa cum ne imaginam: omul care a avut o viziune. Iar acest lucru ne poate duce cu gandul la faptul ca filmul a fost facut mai mult pentru fanii Apple si nu pentru curiosii care vor sa afle totul despre aceasta mare afacere.

Nu stiu sigur cati dintre voi se vor documenta inainte de a vedea filmul insa foarte multi critici au ajuns la concluzia ca filmul prezinta in proportie de 80% lucrurile exact asa cum s-au intamplat. Desigur este destul de greu sa cuprinzi o viata de om in doar doua ore.Cu alte cuvinte filmul Jobs te va ajuta sa-ti faci o parere despre ce inseamna cu adevarat sa "construiesti" o afacere de succes si care ar trebui sa fie pasii pe care sa-i urmezi.

Steve Jobs a tinut foarte mult ca lucrurile sa fie perfecte, sa ofere publicului lucruri de care sa aiba cu adevarat nevoie chiar inainte de a sti acest lucru. Marele antreprenor trata aceste unelte ca fiind o prelungire fireasca a individului.

Si cu toate ca a trecut si prin momente dificile, Jobs n-a renuntat niciodata la ceea ce-si propusese cand a infiintat Apple Computers intr-un garaj impreuna cu amicii sai.Tot in film, Jobs apare ca fiind un tip fara scrupule, atent si focusat doar spre telul sau. Lucru care l-a determinat sa se poarte din ce in ce mai urat cu cei care l-au ajutat. Practic, acesta a renuntat la toti cei care n-au reusit sa aduca ceva nou constant pentru Apple.

Cat despre viata sa personala, nici aici nu a aratat prea multa compasiune. Cand iubita sa ramane insarcinata, lucru care se intampla chiar in momentul in care Apple primea sustinere din partea investitorilor, acesta n-a vrut sa-si recunoasca copilul si nici sa-si sustina prietena in vreun fel.

Ce ne-a placut:Filmul a fost dinamic, agitat, plin de informatii interesante si captivant cu adevarat. Nu trebuie insa sa uitam ca este totusi un film de Hollywood si nu ii lipseste superficialitate specifica.

Actorii au fost alesi foarte bine iar Ashton Kutcher s-a implicat foarte mult in realizarea filmului.

Ne-a placut atitudinea filmului si evident atitudinea lui Jobs. Acea atitudine de "let`s do it & we can do this." O atitudine pozitiva si plina de entuziasm.

Viata lui Steve este cu adevarat o sursa de inspiratie, desi pe alocuri a luat si decizii gresite care l-au costat foarte mult.

Ce nu ne-a placut:Filmul este lungit cam mult cu prima parte a vietii lui si destul de repezit in perioada de glorie a companiei Apple. De altfel, se simte ca Apple nu s-a implicat deloc in acest film, pentru ca suntem convinsi ca ar fi existat si alte detalii de care ar fi trebuit sa aflam.

Da, am spus si mai sus, se simte ampreta hollywoodiana.

Concluzia:

Nu este un film exceptional, avand in vedere la cat de perfectionist era Jobs, nu credem ca ar fi prea multumit de felul in care viata lui a fost pusa pe marele ecran. Cu toate acestea, pentru noi, oamenii de rand care folosesc zilnic produsele Apple, filmul ne-a raspuns la destul de multe intrebari.

Si nu trebuie sa uitam, filmul nu este un documentar, asadar nu trebuie sa te astepti la date exacte ci mai degraba la o prezentare generala a vietii lui Jobs.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje