Jaf... la turnul mare - cronica de film

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
poster
Jaf... la turnul mare este, fara doar si poate, cea mai buna comedie de pe marele ecran, in momentul de fata. Si, nu in ultimul rand, o razbunare a "clasei muncitoare", care-i ia la tinta pe toti milionarii de Wall Street. In acest sens, Jaf... la turnul mare este un fel de Occupy Wall Street pe marele ecran, plin de umor, bineinteles.

Arthur Shaw (Alan Alda) este personajul malefic, alunecos si lipsit de emotii si compasiune, scolit si imbogatit pe Wall Street, dar care atunci cand are ocazia mai trage o teapa si oamenilor de rand. El se afla in varful ierarhiei, pestele cel mare, dar se afla si in varful turnului in care locuiesc zeci de alti bogatasi si in care lucreaza o armata de servitori care indeplinesc toate poftele chiriasilor.

Josh Kovacs (Ben Stiller) este managerul turnului, iar turnul reprezinta viata si familia lui. Dar cand Shaw este vizitat de FBI, pentru a fi cercetat de evaziune fiscala, si toata averea sa este pusa sub sechestru, Kovacs si restul angajatilor risca sa piarda totul. Pentru ca unul dintre angajati este la un pas de a face un gest regretabil, Kovacs il confrunta pe Shaw si este dat afara, iar milionarul scapa cu basma curata.

Acesta este momentul in care Kovacs strange o adevarata echipa de soc, formata din loseri simpatici (unul mai dumb and dumber ca altul), pentru o misiune imposibila: sa fure de la Shaw 20 de milioane de dolari. Imposibila, dar foarte amuzanta.

Charlie (Casey Affleck), cumnatul lui Kovacs, Enrique (Michael Peña), liftier in turn, Mr. Fitzhugh (Matthew Broderick), un broker falit si homeless, si, nu in ultimul rand, Slide (Eddie Murphy), un șuț cu gura mai mare decat talentele sale la furat. Toti actorii joaca excelent, iar planul lor de a fura milioanele este atat de stupid, incat este genial... de amuzant. Jaful in sine nu este deloc previzibil, e plin de suspans, plin de imaginatie si faze care te lasa fara rasuflare... de la atata ras. Mai adaugati si un mic flirt intre Stiller si Tea Leoni (in rolul unui agent FBI) si aveti toate ingredientele pentru o comedie foarte reusita.

Daca aveti chef de o portie buna de ras, dati fuga la cinema pentru Jaf... la turnul mare. Merita!Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje