I Don't Know How She Does It - cronica film

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

In I don't know how she does it, Sarah Jessica Parker este... Superwoman. Superwoman este femeia care niciodata nu oboseste si care reuseste sa faca fata cu succes tuturor elementelor care ii compun viata: slujba solicitanta, casnicia si copiii.

Personajul interpretat de Parker, Kate Reddy, un fel de regina a multitasking-ului, poate sa le faca pe toate, poate sa jongleze cu programul haotic si deplasarile pe care le presupune un job in domeniul financiar, cu sotul care isi doreste sa avanseze si el in cariera asa cum o face sotia lui si cu doi copii care au mare nevoie de mama lor, mai ales cand vine vorba de probleme de sanatate, ba chiar mai organizeaza si petreceri in timpul liber, ceea ce ii face pe toti din jurul ei sa se intrebe: oare cum reuseste? Unul dintre secrete sta in listele pe care ea le face in fiecare seara si care ii dau un pseudo-control asupra vietii ei.

Insa, super puterile lui Kate sunt puse la incercare in momentul in care i se acorda sansa de a-si indeplini un mare vis, acela de a dezvolta un plan de pensii alaturi de specialistul Jack Abelhammer (Pierce Brosnan). Mai multe drumuri, mai multe nopti nedormite, mai multe zile petrecute alaturi de Jack, toate aduc mari consecinte. Kate ajunge sa rateze momente importante din viata copiilor ei, cum ar fi prima tunsoare a baietelului ei, isi neglizeaza sotul, iar bona devine elementul care tine familia impreuna, asa ca trebuie sa gaseasca o solutie. 
 
Kate este doar una dintre tipologiile feminine din film pentru ca pe parcursul desfasurarii actiunii ne sunt prezentate marturii ce vin din partea unor femei care au renuntat la cariera pentru a avea grija de copii si care o blameaza pe Kate pentru ca a ales sa imbine viata de familie cu munca, dar si marturii ce vin din partea unor workaholice care vad in a face un copil un impediment in fata dezvoltarii profesionale. La randul lor, workaholicele critica Superfemeia pentru ca a ales sa faca si copii.

Distributia filmului ii include, pe langa Sarah Jessica Parker si Pierce Brosnan si pe Christina Hendricks (Mad Men), starul Saturday Night Live, Seth Meyers si pe Greg Kinnear (The Kennedys). Regia ii apartine lui Douglas McGrath, nominalizat la Oscar pentru scenariul peliculei Bullets Over Broadway.I don't know how she does it nu este un film exceptional, pe alocuri devine chiar plictisitor, nu este un film pentru care Sarah sa ia un premiu pentru cea mai buna actrita sau orice fel de premiu, nici macar Pierce Brosnan nu este pus cu adevarat in valoare prin rolul pe care il interpreteaza. Singurul merit al filmului este ca scoate in evidenta concepte des dezbatute in mediul studiilor de gen: ideea de Superfemeie, dubla zi de munca, echilibrul dintre profesie si viata de familie.

Pelicula are la baza romanul cu acelasi nume al jurnalistei galeze Allison Pearson, publicat in 2002 si nascut din experientele personale ale scriitoarei. "Cand m-am intors la The Daily Telegraph, dupa nasterea fiicei mele, in prima zi de munca a trebuit sa ii iau un interviu lui Tom Hanks cu un epolet de banana (...) pe haina", marturisea jurnalista intr-un articol redactat pentru The Telegraph. Tocmai acesta este si marele castig al filmului: vorbeste despre experiente in care multe femei se vor regasi si pentru care vor aprecia noul efort artistic al starletei din Sex and the City.

In ansamblu, I don't know how she does it nu e un must see al lunii, dar daca ajungeti sa-l vedeti probabil ca o sa ramaneti relativ multumiti de bucatica de realitate pe care incearca sa ne-o prezinte si pentru mesajul incurajator "Yes we can!". Dar atat.
Voi ati vazut I don't know how she does it?

Sursa foto: movies.eventful.comNici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje