Harry Potter and the Deathly Hallows Part II (Harry Potter si Talismanele Mortii Partea a 2-a) - cronica film

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Ieri am avut ocazia si onoarea sa vedem Harry Potter and the Deathly Hallows Part II (Harry Potter si Talismanele Mortii Partea a 2-a) si putem spune ca: This is the end of an era. O era in care fanii minunatei serii scrise de J.K. Rowling si-au putut vedea personajele preferate pe marile ecrane, infruntandu-se cu Lordul Intunecat si cu adeptii acestuia si trecand prin aventuri magice extraordinare, atat de dragi noua.

Faptul ca ultima carte a fost impartita in doua filme, care au aparut la distanta de luni bune, ni s-a parut mai mult o manevra de marketing, menita sa atraga sute de milioane de dolari in plus; dar filmul Harry Potter si Talismanele Mortii: Partea a 2-a s-a dovedit a fi sfarsitul perfect al uneia dintre cele mai frumoase povesti scrise vreodata.Harry Potter si Talismanele Mortii: Partea a 2-a incepe destul de brusc, fortandu-ne sa ne amintim exact unde se afla Harry Potter (Daniel Radcliffe) si cate horcrux-uri mai are de gasit si de distrus pana la confruntarea finala cu Voldemort. Pentru a avea sanse egale in lupta finala cu Voledmort, Harry trebuie sa le distruga cat mai curand. Filmul imbina perfect momente extrem de linistite in care dialogul are rolul principal, cu scene pline de actiune, care te lasa fara cuvinte.Cele trei personaje principale ajung in seiful lui Bellatrix Lestrange si reusesc sa distruga inca o particica din Voldemort. Apoi, cu ajutorul fratelui lui Dumbledore, ei reusesc sa se intoarca la Hogwarts. Castelul in care tinerii si-au petrecut ultimii ani, devenind niste vrajitori excelenti, s-a transformat intr-un loc intunecat, terifiant, condus de Severus Snape (Alan Rickman).

Acesta a devenit noul director al Hogwarts-ului, dupa moartea lui Albus Dumbledore, unul dintre cele mai indragite personaje ale seriei. In urma unui act de curaj realizat de Harry, la castel vin toti adeptii lui Voldemort actiune care ne aduce in fata ochilor un moment minunat.

Harry isi da seama unde sunt ascunse celelalte horcrux-uri si, impreuna cu Ron si Hermione, merg sa le distruga. Voldemort afla acest lucru si ii propune un targ lui Harry Potter: va opri lupta de la Hogwarts doar daca el va veni sa il infrunte in Padurea Intunecata. La fel ca in ultimele capitole ale cartii, personaje dragi noua si-au gasit sfarsitul in aceasta lupta, iar acestor momente tragice nu li s-au acordat timpul sau toata atentia pe care le meritau, credem noi.Dar este foarte greu sa transpui toate detaliile lui J.K. Rowling in 130 de minute, iar filmul per total a fost magnific, asa ca am trecut si peste acest minus al filmului. Harry Potter il infrunta in final pe Voldemort, iar aceasta lupta este grandioasa, excelent realizata, filmata si interpretata, ni s-a parut modul perfect de transpunere pe marele ecran al unor scene pe care le-am citit pe nerasuflate cand a aparut ultimul roman al seriei.

Cu alte cuvinte, asa ne-am imaginat lupta finala dintre Bine si Rau, pe care am prevazut-o si pe care o asteptam inca de la primele carti [si ulterior filme] Harry Potter.

Harry Potter si Talismanele Mortii: Partea a 2-a nu este un film pentru copii; atmosfera este intunecata, se intampla lucruri extrem de triste, tensionate si neasteptate. Fiecare personaj a fost definit in timp, si-a creat o personalitate pe care am putut-o admira pe parcurs, la aparitia fiecarui film.

Dialogurile, desi nu se pot compara cu cele din carte, au fost bine alese, iar momentele dragute, specifice tinerilor de varsta celor trei vrajitori, au fost frumos introduse in actiunea filmului.Se intampla atat de rar ca un iubitor de carte sa fie cel putin multumit de adaptarea cinematografica a acesteia, dar Harry Potter si Talismanele Mortii: Partea II a fost o surpriza uluitoare. Este finalul perfect al unei serii care incanta milioane de oameni inca din 2001, de la aparitia primului film Harry Potter si Piatra Filozofala.

Pentru asta trebuie sa le multumim tuturor regizorilor, dar in special lui David Yates, care a regizat ultimele patru filme si care a reusit sa daruiasca fanilor cartilor si tuturor celor care au urmarit numai filmele din seria Harry Potter un final grandios, emotionant, incredibil - pe masura ultimului roman scris de J.K. Rowling.

Cronica realizata de Luiza Tararache.2 comentarii

Harry Potter and the Deathly Hallows Part II (Harry Potter si Talismanele Mortii Partea a 2-a) - cronica film
Cosmin
#1 -

Halal cronică

Unde e butonul ăla de dislike atunci când ai nevoie de el?
De la primul rând în care este dezvăluită onoarea vizionării şi până la exprimarea unei depline pătrunderi în spiritul filmului caracterizat de 'lucruri triste' şi 'momente drăguţe', cronica asta pare că e o compunere de clasa a doua.

Harry Potter and the Deathly Hallows Part II (Harry Potter si Talismanele Mortii Partea a 2-a) - cronica film
@movieaddicted
#2 -

hm

auzi, tu stii ce-i aia SPOILER?!?!?! Chiar daca n-ai fost explicit, acum stiu la ce sa ma astept...Thanks /:)

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje