Green Lantern - cronica film

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Green Lantern = "acolo unde vointa nu e nimic nu e" sau, si mai bine spus " acolo unde frica e totul se duce de rapa". Filmul mult asteptat Green Lantern este o noua poveste despre clasica lupta dintre bine si rau transpusa la nivel de vointa versus frica in care daca te temi esti mort. Noroc ca exista oameni verzi temerari care sa ofere un spectacol destul de frumos intr-o lume imaginara, dar pe care, daca ii scoti din conditia de supereroi, devin cu adevarat banali. 


sursa foto: hmultiplex.ro

Filmul cu Ryan Reynolds pe post de salvator al universului este destul de incitant la nivel de batalii, efecte si stradania de a salva lumea, dar indeajuns de patetic la nivel de relatii umane si in legarea unei povesti pe picior de Terra. Atunci cand actiunea se muta in lumea imaginara Oa sau cand personajele se inverzesc de dragul razboiului, filmul devine captivant ca apoi sa ne aduca din nou in butoiul plictiselii intr-o nefericita interactiune amoroasa jucata de Reynolds si frumoasa Blake Lively.

Pe scurt, Green Lantern este ecranizarea unei carti de bezni desenate marca DC Comics in care Soldatii Lanternelor Verzi reprezinta o brigada de protectori ai ordinii Universului care isi au sediul central in lumea de pe planeta imaginara Oa. Reprezentantii Green Lantern se hranesc cu vointa si curaj, elemente esentiale pentru a tine piept unui monstru, Parallax, care se hraneste cu frica. Cum miroase colosala creatura hidoasa frica in aer vine si trage sufletul victimei lasandu-l la nivelul unui schelet. In fata unui asemenea pericol, personajul central Hal Jordan este singurul om ales sa faca parte din Green Lantern Corps.


sursa foto: hmultiplex.ro

Dupa procesul de recrutare, toti veteranii sunt sceptici cu privire la alegerea acestui mic don juan care inca se distreaza cu masini sport si piloteaza avioane de parca totul ar fi o joaca pe un simulator. Hal, pe langa lupta interioara de a deveni un om mai bun pe Pamant, ajunge sa se implice si in salvarea Universului, provocare mareata care ofera cele mai apetisante secvente din film. 

Ce e frumos in Green Lantern este materializarea unei dorinte pe care toti cred ca am avut-o candva: un inel care poate transforma absolut orice din imaginatia noastra in ceva real, de la bijuterii pana la arme, scuturi, masini si alte instrumente de salvare sau de distractie. Cu o astfel de putere, hranita cu vointa, soldatul Green Lantern reuseste sa faca din orice lupta un adevarat spectacol in care recuzita ia nastere din pura imaginatie.


sursa foto: hmultiplex.ro

Ryan Reynolds face un rol destul de amuzant si de simpatic in costumul unui supererou, mai putin cand incearca sa-si gaseasca "eul" alaturi de iubirea vietii lui jucata de Blake Lively pe care o iertam pentru prestatie doar pentru ca e sexi rau. Peter Sarsgaard face si el un rol foarte bun in ipostaza antagonistului.

Per total, Green Lantern e un film pe care vi-l recomandam daca vreti o noua poveste de basm in care binele invinge raul si in care tot ce tine de fictiune si de universuri paralele reuseste sa ne fascineze. Apropo de asta, sigur o sa observati si voi cateva asemanari cu monstrul lui Cameron, Avatar, dar nici pe departe ceva la fel de spectaculos ca-n Pandora.


sursa foto: hmultiplex.ro

Sigur se putea face o adaptare cinematografica mult mai reusita, mai ales ca regizorul Martin Campbell are la activ destule filme care ne-au atras atentia printre care Casino Royale, Beyond Borders sau Edge of Darkness. Dar nu suntem total dezamagiti de omuletul verde care face ordine in Univers si care ofera o noua pozitie planetei Pamant atat de discreditata de restul, plasand-o pe harta planetelor care merita salvate.

Voi ati vazut Green Lantern, cum vi s-a parut?

P.S: nu uitati de concursul cu bilete la Green Lantern si alte premii inspirate din film.3 comentarii

Green Lantern - cronica film
movieaddicted
#1 -

Comentariu nou

nu am nicio intentie sa il vad :)

Green Lantern - cronica film
Cora
#2 -

Green Lantern vs. criza din S.U.A.

Cred ca americanii sunt fascinati de supereroi, fiindca filmele cu pricina aduc mari incasari la box-office. Daca ar cauta o solutie viabila sa evite falimentul ar fi mult mai util si mai de dorit, si restul, adica divertismentul cu filme Science Fiction, va deveni cu adevarat placut. ” Unde nu e vointza, nimic nu e ”, ca sa o citez pe autoarea articolului, adica iesiti domnilor americani din situatia economica ” blue ” in care sunteti, si apoi ne vom uita si noi, europenii, la oamenii dvs. ” green ” sau orice culoare ar avea acesti Supermani.

Green Lantern - cronica film
antichrisis
#3 -

Comentariu nou

mai "cronicarilor", aveti ceva studii de specialitate sau v-ati nimerit pe site si acum sunteti mari specialisti?

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje