Flight - ce am invatat

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+


Pentru rolul din Flight, Denzel Washington a primit o nominalizare la Oscar pe care o merita din plin. In sfarsit, dupa toate prostiile in care a jucat, a dat peste el si un film care sa abuzeze de talentul sau actoricesc, nu de numele cu greutate.

Cu toate acestea, filmul este destul de greu de digerat, e deprimant, de cursa lunga, masochist, iar dupa te lasa intr-o stare de mahmureala din care iesi cu greu. De asemenea, e posibil sa-ti reactiveze frica de a zbura cu avionul. Iata ce am invatat dupa ce am zburat cu Denzel:

-  Denzel e the man atunci cand i se da un rol care sa-l provoace. E aproape infricosator cat de bine poate sa intre in pielea lui Whip Whitaker, un pilot de avioane macinat de dependente, cu multe probleme si frustrari, dar sigur pe el atunci cand e treaz sau cand trage o linie de coca care sa-i ascuta simturile.

- Pilotii de avioane de pasageri isi pot incepe diminetile cu o linie de cocaina, o sticla de bere, niste votca si aspirina, jumatate de joint, o cana de cafea si un shot de oxigen pur, si tot sunt capabili sa piloteze excelent un avion, daca nu se defecteaza vreo piesa...

- Nu-i spuneti unui pilot de avioane: "Why drink and drive, when you can smoke and fly", pentru ca e posibil sa va raspunda: "Makes me wanna sniff some lines and go fly a jet!"

- Cand un alcoolic, cu alcool la bord, reuseste o manevra imposibila prin care reuseste sa salveze o gramada de vieti, cu toate ca exista cateva victime, e aproape imposibil sa poti spune daca este un criminal sau un erou. Cam asta e si esenta filmul.

- Avem in Flight cel mai reusit portret al alcoolicului, mai reusit decat cel din Crazy Heart sau Leaving Las Vegas, chiar daca si acestea sunt la randul lor geniale. Daca aveti probleme cu bautura, mergeti sa vedeti filmul, o zi sau doua n-o sa mai consumati alcool.

- Kelly Reilly este minunata in rolul dependentei de heroina care decide sa se curete si care incearca sa-l salveze si pe Whip. De fapt, mult timp nu-ti prea dai seama cine incearca sa salveze pe cine. Dar un lucru e clar, Kelly are aici unul dintre cele mai bune roluri din cariera.

- Goodman apare doar de doua ori, scurt, pe fuga, dar este memorabil, aducand aminte de rolul sau din The Big Lebowski.

- Don Cheadle este si el genial in rolul de avocat care incearca sa rationeze cu Whip, dar care da gres de fiecare data. Salvarea lui Whip este o misiune imposibila, sabotata de fiecare data chiar de catre Whip.

- Chiar daca spre sfarsit devine destul de previzibil, Flight isi tine spectatorii intr-o tensiune continua, fara sa aiba prea multa actiune. Este o tensiune care se ingroasa sau subtiaza in functie de vinovatia pe care o simte sau nu Whip.

Daca va plac dramele cu incarcatura morala, cu personaje complexe si care va lasa pe ganduri multe zile dupa vizionare, atunci merita sa vedeti Flight. Va trebuie si un pic de rabdare, pentru ca filmul se intinde pe aproape 2 ore si jumatate, dintre care 2 ore sunt umplute doar cu lupta interioara a lui Whip.

Flight

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje