Final Destination 5 3D - Cronica Film

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Final Destination 5 3D. Asteptam cu o nerabdare nejustificata acest film pe marile ecrane si cu o curiozitate de la care cautam un singur raspuns: va veni al 5-lea episod din Final Destination cu ceva mai deosebit pe masa filmelor, vor reusi realizatorii sa surprinda si sa capteze publicul pana la ultima crima a destinului?

Din pacate, povestea este aceeasi. Sam (Nicholas D'Agosto) este intr-un autocar alaturi de iubita sa si de colegii de munca, in drum spre team-building. In timpul drumului Sam are o premonitie in care vede cum un pod se darama si toti prietenii sai mor, in timp ce el isi da viata, dar o salveaza pe iubita sa, Molly (Ema Bell). Trezit din visare isi da seama ca totul se va intampla si in realitate asa ca reuseste sa salveze mai multi prieteni din grupul sau. Asa cum ne-am obisnuit din celelalte 4 episoade, fiecare dintre cei salvati incepe sa moara in mod ciudat si foarte spectaculos.

final_destination_5_3D final_destination_5_3D
Sursa foto: hmultiplex.ro

Final Destination 5 este un film destul de slab. Asta pentru ca se vrea a fi un film horror, dar din pacate nu reuseste decat sa fie oarecum gretos si pe alocuri amuzant. Fazele in care mor personajele sunt destul de sangeroase, dar fara suspans.

Si daca tot am ajuns la categoria morti, personajele se sting din viata in feluri destul de stupide. Ca sa nu va stricam distractia in cazul in care vreti sa vedeti filmul, o sa va dam doar un exemplu: Candice (Elen Wroe) care este o foarte talentata gimnasta, moare (cum era de asteptat) in sala de antrenament. Dupa ce universul conspira impotriva ei vreo 5 minute, Candice are un accident la paralele: ii scapa bara din mana si cade pe saltea unde isi rupe spatele, gatul si picioarele. Accidentul este unul stupid si daca asta nu ar fi tot, este si cat se poate de ireal.

final_destination_5_3D final_destination_5_3D
Sursa foto: hmultiplex.ro

Deci suspans nu, horror nu. Sa ne intoarcem fata catre aspectul 3D al Final Destination 5. In primele (aproximativ) 10 minute avem parte de cele mai multe secvente 3D: este un fel de generic in care ne este prezentata echipa. Numele acestora sunt pictate pe niste geamuri care sunt sparte cu diverse obiecte, asa ca ai impresia ca multe cioburi, cutite, busteni sau alte ustensile vor intra in tine. Dar asta e cam tot, pentru ca pe parcursul filmului aproape ca nici nu simti ca e 3D.

Si asta in ciuda faptului ca intr-un interviu acordat Shave Magazine, Nicholas D'Agosto declarase ca Final Destination 5 a fost filmat cu niste camere hibrid 3D de ultima generatie.

Dar sa ne intoarcem la film, despre care nu prea avem multe lucruri bune de spus pentru ca este un film fad. Parca cei care au facut Final Destination 5 au vrut sa ne arate ca mai pot gasi inca moduri de a omora personajele care sa nu se repete din celelalte parti. Si apropo de celelalte parti, in Final Destination 5 se repeta destul de multe elemente din filmele precedente.

final_destination_5_3D final_destination_5_3D
Sursa foto: hmultiplex.ro

Camionul cu busteni din Final Destination 2 sau, la final, avionul din Final Destination 1 (aici este de fapt si faza cea mai interesanta din film) si William Bludworth (Tony Todd), tipul de la morga, care ii ajuta pe toti protagonistii in toate partile Final Destination. Din pacate, in Final Destination 5, Bludworth apare foarte rar si de fiecare data cand o face le da raspunsurile pe tava lui Sam si prietenilor sai.

final_destination_5_3D
Sursa foto: hmultiplex.ro

Ca sa nu lungim povestea, Final Destination 5 nu ne-a impresionat deloc. Nu este nici horror, nu are nici suspans si parca nici 3D-ul nu ne-a adus o bucurie prea mare. Totusi, o sa recunoastem ca filmul continua plat seria si speram ca, daca producatorii nu vin cu idei noi, Final Destination 5 3D sa fie si ultimul.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje