Film - X-Men: First Class

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Ce poti face cand ultimul episod dintr-o serie te lasa fara cele mai multe personaje principale? Schimbi foaia si inventezi altele sau incerci metoda prequel-ului, folosita cu succes de Star Wars. Dupa ce in X-Men 3 mutantii ori au murit, ori s-au transformat in "oameni normali", seria a continuat destul de nefericit cu povestea lui Logan, originile lui Wolverine. Dupa el a urmat anul acesta X-Men: First class, de la care nu asteptam prea multe, banuindu-l o poveste tip "drama la liceu" cu mutantii cand erau mici si nestiutori.

Din fericire filmul s-a dovedit mult mai bun decat as fi sperat. Povestea incepe intr-un mod similar primului X-Men, cu un baietel care, intr-un acees de furie, indoaie de la distanta poarta unui lagar pentru evrei, in timp ce este tarat de un grup de soldati nazisti. Acest inceput al celui care va fi Magneto este elementul cheie al intregii povesti, al felului in care urmeaza sa se dezvolte personajul lui Magneto si in care acesta devine mai tarziu un personaj negativ.

full cast

Intre timp (de fapt peste putin timp), pe alta parte a lumii, la inceputul anilor '60, un mutant solar, ferice si cu chef de viata (viitorul profesor X, Charles Xavier, cu o podoaba capilara inca la locul ei si deplasandu-se pe propriile picioare, nu pe roti), publica la universitate o teza despre mutatie si este inconjurat un grup de oameni asemenea lui, printre care se numara si "sora" sa, adoptata de mica, Raven, viitoarea Mystique.

Grupului i se va alatura in curand si un mutant strain, cu ganduri de razbunare, care poate sa deformeze metalul si care va deveni pana la sfarsitul filmului Magneto.

Intreaga poveste e tesuta in jurul unor actiuni negative, desigur. Si cum Magneto nu e inca Magneto si nici negativ nu e, de partea raului sta un mutant care incearca sa declanseze al treilea razboi mondial (linia temporala a filmului e plasata in contextul ajutator al mijlocului razboiului rece, iar personajele rele sunt de partea rusilor si rachetelor lor), rol care i-a venit ca o manusa lui Kevin Bacon.

Personajele vechi sunt reusite, cei doi actori principali, cel putin, adica James McAvoy (Xavier) si Michael Fassbender (Magneto), care intra foarte bine in hainele mai mici ale lui Patrick Stewart si Ian McKellen si in caschetele lor viitoare, Cerebro si coiful lui Magneto. Despre Raven / Mystique n-avem vorbe de lauda, nu ne-a placut deloc, desi probabil rolul va reprezenta o rampa suplimentara de lansare pentru actrita Jennifer Lawrence.

normal blond
Mystique revenita la "normalitate" (Rebecca Romijn) in The Last Stand vs personajul blond din First Class

Personajele noi sunt si ele simpatice (adica au mutatii interesante), bine creionate si bine jucate, mai putin poate rolul "diamantinei" Emma Frost, interpretata de January Jones (Mad Men). Efectele sunt bune, dar nu in exces, se pune destul de mult accent pe poveste.

Continuitatea... de fapt istoria e in general respectata, cu exceptia detaliului picioarelor lui Xavier, pe care ni-l amintim mergand si in The Last Stand, si in Origins: Wolverine. Sfarsitul episodului First class ne arata insa si sfarsitul picioarelor profesorului, la varsta de doar 20 si ceva de ani. O mica inadvertenta pe care suntem siguri ca o vor ignora sau corecta, reinventa sau reformula in X-Men 4 si 5.

Iar daca erati dezamagiti ca Hugh Jackman nu apare in acest film, supriza este ca da, Wolverine are o foarte scurta aparitie pe cand mutantii incearca sa isi adune "armata", abordat intr-un bar, cu eternul trabuc in coltul gurii, trantindu-le un elegant "Go fuck yourselves!".

 .4 comentarii

Film - X-Men: First Class
zondron
#1 -

*

Mi-a placut filmul.
Personajul Magneto este foarte bine jucat de Michael Fassbender.

Film - X-Men: First Class
Gabriel
#2 -

Gabriel

"Go fuck yourselves!". Asta a fost printre cele mai tari faze ale filmului, scurta si de efect.

Film - X-Men: First Class
SAM
#3 -

Comentariu nou

In opinia mea filmul ar fi fost mult mai bun daca nu avea partile de adolescenti tristi si neintelesi.

Film - X-Men: First Class
Sim
#4 -

Comentariu nou

Uhm. Nu stiu ce sa zic. Filmul ar fi trebuit sa mi se para ok, actorii in parte joaca binishor, sunt ceva efecte, dar nu stiu de ce m-a plictisit filmul.
Totusi nu cred ca merita cele 8 stele de pe IMDb. As zice maxim 6.5 :-??

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje