Film - Never Let Me Go (2010)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Asteptam de un an de zile sa vina Never Let Me Go si in cinematografele din Romania . In sfarsit, ne bucuram sa va anuntam ca ruleaza de pe 17 si va recomandam cu toata increderea sa mergeti sa il vedeti.

Ecranizare dupa romanul omonim al lui Kazuo Ishiguro, autorul care a scris si The Remains of The Day, a carui ecranizare din 1993 cu Emma Thompson si Anthony Hopkins a fost nominalizata la 8 premii Oscar, Never Let Me Go ne aduce in prim plan o distributie tanara de exceptie si o poveste interesanta care va va lasa cu siguranta ingandurati.

Nu e usor sa va vorbim despre acest film fara a divulga unele amanunte, tocmai pentru ca actiunea este o succesiune de mistere inlantuite ce se desconspira de la o secventa la alta.

Pe scurt, avem 3 protagonisti - Ruth (Keira Knightley, nominalizata la Oscar pentru Pride and Prejudice), Kathy (Carey Mulligan, nominalizata la Oscar pentru An Education) si Tommy (Andrew Garfield, nominalizat la Globurile de Aur pentru The Social Network).


1 2

Din perspectiva celor 3 descoperim un internat in Marea Britanie, unde actiunea se petrece in anii '40-'50. Copiii sunt crescuti si educati foarte strict, pentru un scop anume. Odata cu adolescenta, cand sentimentele interumane prind viata in cei 3 protagonisti, Kathy, Ruth si Tommy descopera treptat franturi din menirea pe care o au pe pamant. Cum fiecare miscare a lor este dictata de guvern, va puteti imagina de unde latura SF a filmului si drama care poate interveni.

Nu avem de-a face cu un scenariu conventional; daca ati citit cartea lui Ishiguro, deja aveti habar la ce ne raportam. Ca orice tineri care ajung la varsta visarii, Ruth, Kathy si Tommy isi doresc sa descopere viata dincolo de zidurile internatului Hailsham. Cand pornesc intr-o aventura care le va schimba atat perceptia asupra existentei proprii cat si asupra celor din jur, actiunea se intensifica, iar misterul este relevat. Copiii de la internat nu sunt decat clone umane, scopul lor pe lume fiind acela de a fi donatori de organe. Vietile lor sunt departe de a-si urma un curs firesc precum alti tineri.

3 4

Drama, dragoste, emotie, umanitate, toate asamblate intr-un scenariu pur fictiv. Never Let Me Go este unul din cele mai bune filme independente din ultimii ani, precum si o provocare pentru actorii tineri distribuiti de regizorul Mark Romanek.

Ca majoritatea filmelor interesante non-fantasy si non-animatie lansate in ultimii 10 ani, observam ca si Never Let Me Go are la baza imaginatia unui scriitor. Din pacate, se pare ca lumea cinematografica a saracit in scenaristi buni, insa, din fericire, inca exista scriitori de exceptie ale caror romane pot fi ecranizate. Dezavantajul va fi insa pentru cititori, care vor compara eveident filmul cu romanul, insa cu toate acestea, noi va recomandam sa mergeti la cinema sa il vizionati.

5 6

Never Let Me Go nu este un film usor. Este o pompa de emotie, sentimente si ganduri. Actorii joaca bine, regia este impecabila. Singura noastra recomandare este sa nu va ganditi nicio clipa ca ati citit cartea inainte, pentru ca altfel nu va mai avea acelasi impact.

sursa fotoNici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje