Film - Hanna

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
I just missed your heart.
poster
Sunt putine blockbuster-ele care reusesc sa fie in acelasi timp si filme "artistice". Hanna reuseste sa fie un astfel de film: jucat excelent de Saoirse Ronan, Eric Bana si Cate Blanchett, regizat cu multa atentie la detalii si la imagine de catre Joe Wright, cu multe scene "wow!" si cu o coloana sonara superba, semnata The Chemical Brothers (o puteti asculta aici).

Imaginile si coloana sonora se imbina perfect, acesta fiind si punctul forte al filmului, avand un scenariu care in mainile altcuiva ar fi dat nastere unui simplu cliseu cu agenti secreti. Povestea e undeva intre Nikita, Bourne Identity si un pic de Leon. Hanna (Saoirse Ronan) este o pustoaica de 16 ani crescuta de catre tatal sau intr-un regim strict si intr-o locatie izolata de restul civilizatiei. Aceasta stie sa transforme cam orice obiect intr-o arma letala, vorbeste multe limbi straine si este maestra in multe arte martiale si tehnici de supravietuire, dar, ca mai toti super-agentii din filmele de gen, nu-si cunoaste identitatea/ trecutul/ cine este.

La fel cum in Bourne Identity, Matt Damon porneste in cautarea identitatii sale, fiind vanat in acelasi timp de catre asasini platiti sau agenti secreti, Hanna porneste si ea intr-o cautare atat initiatica, cat si de descoperire a originilor sale, lasand in urma ei multe locuri devastate si presarate cu cadavre. In timp ce tatal sau (Eric Bana) incearca s-o ajute in cautarea sa, malefica Marissa (Cate Blanchett) ii respira tot timpul in ceafa, incercand s-o prinda pentru a-i exploata puterile in interesul agentiei pentru care lucreaza.

Asa cum spuneam, Joe Wright este foarte atent la detalii, punand foarte bine pe pelicula, pe langa scenele de actiune, si scene mai dificile, cum ar fi atacul de panica pe care-l are Hanna atunci cand descopera pentru prima data o camera plina de aparatura electrica, cu televizorul aprins si ventilatorul mergand. In afara de suspansul pe care reuseste sa-l creeze si efectele vizuale care te lasa cu gura cascata, filmul mai reuseste sa si emotioneze atunci cand Hanna incepe sa se descopere si sa descopere lumea in care traim, fascinanta si plina de pericole. Un film care just misses your heart.6 comentarii

Film - Hanna
dan
#1 -

hanna

Nu stiu ce film ai vazut tu (Gruia),,,si care au fost momentele unde ai smitit impletirea imaginilor cu sunetul si alte balarii de genul asta...
Hanna e o mizerie de film,,de la subiect,,actori ,,si..
nu,,muzica e ok...da nici pe departe nu compenseaza cu nimicul ala..
am pierdut 2 ore din viata pe care nu o sa le mai recuperez uitindu-ma la porcaria asta..

Film - Hanna
Stando
#2 -

Bla-bla-bla...

Am reusit sa vad cam 20 min. din film, dar n-am mai rezistat. Aceleasi clisee hollywoodiene cu agenti secreti infailibili si in plus pustoaica asta inodora si incolora care ucide oameni precum muste. O tampenie care continua seria block-busterelor americane pentru retardati si tinci cu cas la gura.

Film - Hanna
Andrei
#3 -

Mediocru înspre slab

Idea din spatele filmului nu e rea.
Realizarea însă suferă.

Personajele nu au destulă profinzime.
Și e prea tras de păr, în multe situații.

Nu reușește să convingă. Nefiind credibilă acțiunea și personajele, filmul se destramă.

Film - Hanna
Cristina
#4 -

Comentariu nou

Rezolvari puerile ale unor situatii rizibile, joc actoricesc prost, scenariu plin de gauri si "inspirat", cu faulturi la continuitate si bunul simt al naratiunii (Joe Wright e departe de a fi "foarte atent la detalii"), personaje si subiect de banda desenata. Un film care "just misses pretty much everything".

Film - Hanna
Gruia
#5 -

Comentariu nou

@ Cristina Petrescu:

pareri ca ale mele au existat si la case mai mari: (http://www.rollingstone.com/movies/reviews/hanna-20110407)

la fel si pareri ca ale tale:
(http://www.chicagotribune.com/entertainment/movies/sc-mov-0405-hanna-20110407,0,3550374.column)

cred ca e o chestiune de gust.

Film - Hanna
zulluf
#6 -

mda...

mie mi-a plăcut cel mult la partea cu muzica și anumite scene ce țineau de asta... ce mi-au displăcut total au fost însă greșelile de continuitate, fazele oarecum "comice" care logic nu prea ar fi avut cum să aibă loc (muuuulte și care îți tăiau cheful fix când totul devenea mai interesant) și improbabilitatea acțiunii în sine ... comparația cu Bourne's Identity e făcută poate doar la ideea de "așa nu".

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje