Eroi de sacrificiu (The Expandables)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Barney Ross: What's wrong with this picture?
Lee Christmas: Everything.

The Expandables este un film "gresit" din toate punctele de vedere: scenariul este slab, calitatile actoricesti ale personajelor principale sunt oribile (doar Statham este ceva mai rasarit), scenele sunt editate mediocru, iar regizorul este "Rambo". Un fiasco! Insa, unul genial, din moment ce Stallone exact asta si-a propus: un film care sa fie paradisul cliseelor din filmele de actiune de categorie B, presarat cu o doza buna de autoironie si greii genului (Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Eric Roberts, Mickey Rourke, Terry Crews, Randy Couture etc). 

Cei care au crescut cu filmele de actiune ale actorilor de pe afis vor aprecia cu siguranta proiectul lui Stallone, restul il vor cataloga ca "o prostie" si-l vor recomanda ca atare. Totusi, miscarea lui Stallone este una destul de indrazneata si de o sinceritate maxima. Iti trebuie destul de mult curaj si maturitate pentru a-ti asuma o cariera plina de filme slabe, de categoria B. The Expandables este omagiul actorilor de mai sus, iesiti la "pensie", pentru genul de filme care i-au consacrat. Si le iese destul de bine.  

Daca ar fi participat si Van Damme (dar el si-a facut autoironia in JCVD) si Steven Segal, fantezia ar fi fost completa, pentru ca "guvernatorul" Schwarzenegger si-a facut timp pentru o scurta aparitie si la fel si Bruce Willis. Iar scena in care Willis il intreaba pe Stallone care-i problema lui Arnold, iar Stallone ii raspunde "He wants to be president", este dementiala si a starnit ropote de aplauze in sala. Si nu este singura in care personajele se iau peste picior.  

Eroi de sacrificiu (The Expandables) Eroi de sacrificiu (The Expandables)

The Expandables este genul de film care da un raspunsul la intrebarea "Bruce Lee il bate pe Van Damme?", plin de scene explozive (iar aici, think big, very big), de impuscaturi, de arme grele si futuristice si de scene de bataie in care vedem confruntari intre Stallone si Steve Austin sau intre Jet Li si Dolph Lundgren. Spectacol, nu gluma, nu vorbe! Pentru aceste scene, The Expandables si-ar fi meritat mai mult titlul de Clash of the Titans, decat filmul care-l poarta acum, care este un fel de Tickle of the Titans.

Jason Statham este in forma maxima, o adevarata arma de distrugere in masa si are cele mai frumoase scene de actiune, cele mai bune one liners si cea mai buna chimie cu Stallone. Din pacate, batranul Rourke nu se baga la scenele de bataie (desi in Iron Man 2 a demonstrat ca inca se descurca bine) si este la fel de emotional ca in The Wrestler (care, intr-un fel, are cam aceeasi miza ca The Expandables). 

Povestea filmului este una stupida: o misiune capcana intr-o tara din America Latina (pentru ca asa cum spune si Arnold, lui Stallone ii cam place sa se joace in jungla), in care "echipa de soc" trebuie sa nimiceasca o armata sustinuta de niste americani malefici, ex-CIA, printre care si Eric Roberts (care joaca cu mult stil), sa elibereze o tara intreaga si, bineinteles, sa salveze o fata.  

All in all, nu va duceti la The Expandables cu alte asteptari decat cele pentru un film plin de testosteron, de kick-ass, de actiune pura si adrenalina, plus exploziile de rigoare (spectaculoase) si confruntarile "batranilor" de pe afis, inca capabili sa darame guvernul unei tari bananiere.1 comentariu

Eroi de sacrificiu (The Expandables)
zilk
#1 -

title

Titlul filmului este "ExpEndables", nu "ExpAndables", mai gogoasa!

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje