Ender's Game - SF-ul copilariei noastre pe marile ecrane

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Filmul Ender's Game (Jocul lui Ender) face parte dintr-o serie SF de carti scrise de Orson Scott Card. Desi Ender`s Game a fost initial o nuvela, scriitorul a dezvoltat-o mai tarziu pentru a putea folosi personajul principal in mai multe carti.

In total exista 13 nuvele, 13 povesti scurte, 47 de benzi desenate, 1 audioplay si un 1 film.


Sursa foto

Cele doua nuvele de baza din serie Ender's Game si Speaker for the Dead au castigat ambele premiul Hugo si Nebula.

Pentru multi dintre noi si mai ales pentru iubitorii de SF-uri, cele doua nuvele reprezinta cele mai frumoase carti ale copilariei noastre.

Tocmai de aceea, curiozitatea nu ne-a lasat sa stam in casa si am mers la cinema pentru a vedea ce a facut regizorul Gavin Hood din prima nuvela din aceasta serie.


Sursa foto

In cazul in care nu stiai, Gavin Hood a regizat si Xmen Origins: Wolverine (2009) si Rendition (2007).

Distributie

In film te vei putea bucura de rezenta lui Harrison Ford (Colonelul Hyrum Graff), Ben Kingsley (Mazer Rackham) si Viola Davis (Maiorul Gwen Anderson).

O alta veste buna este faptul ca Ender Wiggin este jucat de pustiul care a aparut si in Hugo si The Boy in the Striped Pyjamas, Asa Butterfield.

Povestea filmului


Sursa foto

Povestea este cea din carte, fara prea multe schimbari importante.

Desi, Mazer Rackham salveaza Pamantul dupa ce o rasa extratereasta il ataca, un nou atac este iminent. Colonelui Graff si Armata Internationala incearca sa gaseasca cel mai bun luptator care sa opreasca invazia.

Salvarea sta in mana lui Ender Wiggin, un pusti foarte inteligent care invata foarte repede strategiile de lupta si ajunge un lider foarte important pentru ceilalti copii.


Sursa foto

Povestea filmului se invarte in jurul lui Ender care, desi este foarte bun in ceea ce face, trece prin foarte multe stari ciudate si nu intelege exact cum se intampla lucrurile in jurul lui si mai ales de ce.

Nu va putem spune finalul filmului pentru ca acesta este cel mai important si face ca toata povestea sa aiba sens.

Efecte speciale


Sursa foto

Filmul este foarte bine construit, desi pe alocuri devine plictisitor, lucru la care nu ne asteptam din partea un SF, mai ales dupa ce am citit cartea, care este plina de puncte culminante.

Cat despre efectele speciale, acestea sunt exact cat trebuie si mai ales cum trebuie. Putem spune ca regizorul si-a imaginat povestea si actiunea intr-un mod foarte asemanator cu ceea ce aveam si noi in cap. Tocmai de aceea dam o nota de 9 efectelor speciale.

Concluzia


Sursa foto

Cei care au citit cartea vor fi putin dezamagiti pentru ca filmul nu este atat de intens precum ne asteptam dar regizorul reuseste destul de bine sa scoata in evidenta punctul culminant din poveste, lucru foarte important pentru Ender`s Game.

Cat despre cei care n-au citit cartea si acum afla despre poveste, filmul trebuie vazut, mai ales pentru ca o astfel de poveste, atat de bine construita, nu trebuie trecuta cu vederea.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje