Despre Oameni si Melci - cronica de film

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

In sfarsit am ajuns si noi sa vedem cea mai asteptata comedie romaneasca din acest an si putem spune cu mana pe inima ca filmul lui Tudor Giurgiu, Despre Oameni si Melci, s-a ridicat la asteptarile impuse de mega-campania de promovare.

Desi am intrat in sala de cinema un pic reticenti, auzind pareri si pareri, filmul ne-a cucerit de la-nceput. Antrenant si usor de urmarit, nu plictiseste, chiar daca plot-ul este cam intortocheat.

Actiunea se petrece la Campulung prin '92 - fabrica de masini ARO intra in faliment si urmeaza sa fie vanduta unor francezi si privatizata. Dintre cei 3000 de muncitori angajati, doar 300 isi vor pastra locul de munca in viitoarea crescatorie de melci. De-aici porneste toata tevatura: liderul de sindicat vine cu o idee traznita prin care sa stranga banii necesari cumpararii uzinei.

Personajele sunt umane si autentice, firesti. Dorel Visan (in rolul directorului uzinei) face un rol corect ca-ntotdeauna, Andi Vasluianu (George, liderul de sindicat) este parca mai bun decat in rolurile sale obisnuite, si-asa bune; chiar si Moni Barladeanu (secretara Manuela) este veridica si expresiva, mai mult decat o prezenta care "da bine pe sticla".

Tinem sa o subliniem si pe Andreea Bibiri, care contureaza puternic un personaj secundar (sotia lui George) si ofera scene de un umor savuros, insa amar. Comediei ii simti radacinile dramatice ca un spin - desi am ras, cu inima deschisa, si ne-am simtit bine (noi si cei din sala), surasul amar persista in coltul gurii pe durata intregului film.

Ne-am amuzat si la scena in care apare Puya, facand karaoke intr-un bar pe slagarul lui Dan Spataru, Drumurile noastre toate. Se pare ca Puya si-a descoperit calitatile de actor - cam tarziu, avand in vedere ca e prieten vechi cu regizorul Tudor Giurgiu. Asteptam insa un rol mai consistent ca sa ne dam cu parerea.

Ne-a placut ca filmul este imprevizibil si aduce la fiecare pas cate-o surpriza, iar twist-ul din final este de-a dreptul inspirat.. Ce sa mai, mergeti sa-l vedeti, merita! Daca l-ati vazut, asteptam pareri - si bune, si rele.

Despre Oameni si Melci

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje