Cei mai cool monstri se aduna in Hotel Transylvania

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Lansat in State pe 28 septembrie, Ziua Mondiala a Rabiei, lungmetrajul Hotel Transylvania a ajuns in sfarsit si-n cinematografele romanesti, de vineri, 19 octombrie. Animatia reprezinta debutul pe marile ecrane al regizorului Genndy Tartakovsky, care si-a demonstrat deja simtul umorului in cele 50 de episoade Dexter's Laboratory pe care le-a creat.

Desi tema vampirilor din Transilvania, atat de reluata de-a lungul timpului si deci cam epuizata, vine cu cliseele ei inerente, Hotel Transylvania este cu siguranta una dintre cele mai reusite animatii din ultimii ani. Distractiv pentru toate varstele, filmul ne-a facut sa radem copios, chiar daca l-am nimerit dublat in romana. Despre ce-i vorba?

Mister Dracula este proprietarul si managerul Hotelului Transylvania, hotel de 5 stele unde orice monstru se poate simti in largul lui, fara a fi deranjat de oameni. La cea de-a 118-a aniversare a fiicei sale Mavis, Dracula umple hotelul de invitati si planuieste o mega-petrecere, de altfel destul de plictisitoare, dupa gusturile sale invechite de cateva secole.

Atmosfera se incinge insa cu aparitia singurului om care-a calcat vreodata in hotelul exclusivist: Jonathan e prototipul pustiului cool, care bate lumea-n lung si-n lat cu rucsacul in spate si doarme prin hostel-uri, merge la festivaluri de muzica si, in general, "o arde chill". Daca va reusi sa-i invete pe monstri sa se distreze ca-n secolul 21, va lasam sa aflati din film.

Noua ne-a facut seara! Intr-adevar, unele poante vor fi gustate mai mult de publicul romanesc, in genul "Bucurestiul e un oras misto, am fost la un festival de muzica acolo, sigur ca am scapat cu viata, atat ca mi-a furat cineva ceasul", dar filmul are multe momente amuzante - de exemplu, Dracula se da cu capul de geam dupa ce vede cateva secvente din filmul Twilight.

Tocmai pentru ca se vrea a fi o satira la adresa prejudecatilor si discriminarilor de orice fel, Hotel Transylvania poate fi acuzat de o oarecare liniaritate, datorita lipsei personajelor cu adevarat negative - monstrii sunt niste inocenti, oamenii s-au mai cizelat cu trecerea timpului si nu mai sar la ei cu furcile, doar contele Dracula ce mai face pe durul, dar nici el nu-i baiat rau.

Poate asa e mai politically correct pentru copii.. Noua ne pare rau de-un singur lucru - ca nu i-am auzit vocea lui Adam Sandler in rolul lui Dracula. Sigur, si Claudiu Bleont a fost ok, dar.. Asteptam mai degraba parerile voastre in legatura cu dublarea animatiilor in limba romana! Filmul l-ati vazut?

Fun fact: Hotel Transylvania pe TripAdvisor. Nu incercati sa faceti rezervare, insa..

Sursa foto 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Hotel Transylvania Trailer

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje