Buna! Ce faci?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Un film romanesc cum nu ai mai vazut pana acum! Astfel poti descrie la primul suflu comedia romantica Buna! Ce faci?, care va avea premiera maine in Bucuresti. Si haios, si frumos, si bine jucat, si bine scris - toate prerogativele unui succes deja recunoscut la nivel european.

1 5

Inspirat chiar din fapte reale, filmul marcheaza debutul cinematografic al regizorului Alexandru Maftei. Aflata pentru prima oara pe marile ecrane, actrita Dana Voicu da viata Gabrielei, o femeie care a renuntat la studii pentru a avea grija de fiul sau, Vladimir (Paul Diaconescu) - devenit un adolescent ultra-egocentric - si de sotul sau, Gabriel (Ionel Mihailescu) - un pianist a carui cariera s-a sfarsit in urma unui accident banal. Desi pare o coincidenta prea mare faptul ca pe amandoi sotii ii cheama Gabi, povestea nu se opreste doar la atat. Plictisiti de viata conjugala, cei doi isi redescopera, fara sa stie, dragostea de viata in compania celuilalt, dar pe chat. Un soi de You've Got Mail autohton.

Buna! Ce faci? defineste o noua etapa pentru cinematografia noastra, mai ales pentru ca in plina afirmare a Noului Cinema Romanesc, avem de a face cu o prima comedie originala, construita pe tipare occidentale. Un lucru esential la acest film este scenariul, scris de actrita si dramaturga Lia Bugnar, care a citit un articol in Dilema despre un caz si, purtata de val, a dezvoltat subiectul intr-o poveste. Declarat indragostita de happy-end-uri, aceasta lasa finalul optimist la atitudinea publicului.

2 4

Desi poate parea pe alocuri prea mult sau cliseic, filmul nu pune accentul pe coincidentele pe care Gabi si Gabi le traiesc (lucru care pana la urma aduce comicul de situatie), ci pe construirea unei relatii, degradarea ei, modul in care poate inflori, cat de usor poate fi comis adulterul cand simti ca treci neobservat in familie. Lucrurile simple si discutiile pe chat pe care cei doi le poarta, fara a sti cine se afla de partea cealalta, invita la introspectie orice cuplu trecut demult de acea limita de 3-4 ani, cat se spune ca dureaza dragostea.

3 6

Noua ne-a placut foarte mult. Si tind sa cred asta pentru ca pentru prima data nu ma raportez la Romania cand fac o apreciere, ci la genul de film pur si simplu. Nu am mai vazut demult o comedie romantica (de oriunde) asa frumoasa. Asa ca va invitam la film. De maine il gasiti in cinematografe, iar noi va sfatuim sa nu il ratati!2 comentarii

Buna! Ce faci?
Sergent
#1 -

bun review

Mi-a placut articolul. Bine documentat, cu detalii si despre poveste dar si despre realizarea filmului.

Buna! Ce faci?
Andreea
#2 -

Numai de bine

Mi-a placut mult filmul, chiar mi s-a parut inspirat. Mi s-a aprut rupt din cotidianul romanesc. Chiar mi se pare ca as putea auzi o cunostiinta care povesteste despre parintii lui cam ce au trait protagonistii filmului. Un mare plus si pentru sunet, care s-a auzit chiar foarte bine (spre deosebire de multe productii autohtone)

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje