Brave - cronica de film

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+


Nici nu e de mirare ca Brave a fost lider in box office-ul romanesc, productia distribuita de Disney Pixar reusind sa surprinda intr-un mod foarte placut prin originalitate si umor, dar si prin poveste, care s-a indepartat de cliseele pe care le-am mai vazut in alte filme de animatie.

Brave inrameaza o poveste despre o tanara printesa, Merida, cu o fire mult prea energica si razboinica pentru o domnisoara crescuta in cadrul unei familii regale. 
Parintii fetei, Regele Fergus si Regina Elinor fac tot posibilul ca Merida sa primeasca educatia potrivita si sa o indrume spre calea necesara pentru a deveni si ea regina.
 
Pentru asta, familia urmeaza un vechi obicei din regatul scotian, prin care trei petitori trebuie sa se intreaca pentru a putea sa o ia de sotie pe Merida. Printesa se impotriveste si apeleaza la o vrajitoare care ii da un leac pentru ca Regina Elinor sa se schimbe si sa nu o mai forteze sa se casatoreasca. Din pacate leacul o transforma pe mama Meridei intr-un urs care ajunge tinta tuturor in desenul animat.
 
Mai departe urmeaza o serie de intamplari amuzante si de actiune in care Merida incearca sa o transforme inapoi pe mama sa, desenul axandu-se foarte mult si pe relatia foarte puternica de iubire intre regina si printesa.
 
In cele din urma Elinor se transforma din nou in femeie, iar problema maritisului se rezolva, invocandu-se o noua "lege", prin care toata lumea trebuie sa isi gaseasca dragostea si nimeni nu mai este obligat sa se casatoreasca din interes.
 
Ne-a surprins faptul ca nu a existat un al patrulea petitor care sa apara din neant pe parcursul desenului, asa cum se intampla de cele mai multe ori. Brave s-a bazat pe iubirea si loialitatea fata de familie, curajul si lupta dusa de Merida pentru a salva-o pe mama sa.
 
Pe parcursul filmului de animatie apar si trei frati mici si roscati ai printesei, care dupa parerea noastra reprezinta factorii principali de umor, dar si petitorii sau Regele Fergus care intra in tot felul de dispute simpatice si ironice cu Elinor, sotia sa. Accentul scotian al personajelor din desen este iarasi plin de haz si aduce un plus de originalitate si savoare animatiei.
 
Este o poveste destul de simpla, dar deloc plictisitoare, mereu aparand tot felul de scene antrenante si pline de amuzament. Brave este un film animat care merita vazut, mai ales daca sunteti fani Pixar si Disney.

Brave - trailer

1 comentariu

Brave - cronica de film
Oana Grigoras
#1 -

Comentariu nou

Brave este intr-adevar o animatie reusita comparand cu ce a mai aparut in ultima vreme in cinematografe, cu momente haioase la care am ras sincer, dar consider ca acest review ofera cititorilor o imagine distorsionata a fimului. Subiectul este copilaresc (imi plac cliseele bine facute, care aduc un element de noutate), firul narativ nu este bine legat si adventure-ul la care ma asteptam a constat intr-o mama care a devenit peste noapte urs

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje