American Reunion-cronica film

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+


Au trecut zece ani de cand personajele treceau prin primele aventuri adolescentine in liceul din East Great Falls, iar trecerea timpului nu a facut decat sa coaca bine de tot placinta americana. American Reunion este de fapt o altfel de placinta, cu o o alta savoare, una condimentata cu multa nostalgie, pe care o recomandam.

Taiem felie cu felie si descoperim personaje ceva mai mature. Jim Levenstein si Michelle sunt acum parintii unui baiat de doar doi ani, Oz are o viata intensa, plina de dans si pusa sub lumina reflectoarelor, Kevin este si el un barbat asezat la casa lui, iar Finch ne da de inteles ca a trait intr-o continua aventura in tot acest timp. Singurul care pare sa nu fi parasit niciodata liceul este Stifler, a.k.a. The Stifmeister. De altfel, el este cam singurul care a ajuns sa isi indeplineasca dorinta pe care fiecare reprezentant al generatiei '99 si-a exprimat-o in albumul de final de liceu.

Da, toata lumea a imbatranit, dar nimic nu ii impedica sa se simta din nou tineri pentru reuniunea de zece ani. Este ocazia perfecta pentru a depana amintiri, a face glume indecenta ca pe vremuri, a consuma cantitati aburde de alcool si de a face fata unor noi provocari si razbunari in stil American Pie.

Jim trebuie sa supravietuiasca tentatiilor trupesti atunci cand descopera cat de mult a crescut vecina pe care obisnuia sa o dadaceasca, Oz incearca sa isi dea seama daca flacara pasiunii ar trebui reaprinsa pentru el si Heather, in timp ce tatal lui Jim incepe si el o cautare de pereche care il duce treptat catre voluptoasa mama a lui Stifler.

Mai trebuie adaugat si un conflict intre generatii. Baietii din class of '99 si-au gasit rivalii, o gasca tanara, pusa pe facut farse nesarate fetelor, ceea ce ii determina pe Jim, Oz, Kevin, Stifler si Finch sa se intrebe daca la 18 ani ei faceau aceleasi nebunii. Raspunsul este de la sine de inteles, la fel cum este de la sine inteles ca din sfert in sfert de ora ne sunt rezervate mici vulgaritati sau scene clasice de nuditate.

Si pentru ca am fost invitati sa gustam din placinta reuniunii, am spune ca de departe, cea mai delicioasa portie primita a fost din partea actorului Seann William Scott (Steve Stifler). Chiar daca Stifler este considerat si zece ani mai tarziu omul-problema, noi am spune ca este solutia pentru orice fel de urma de plictiseala. El este energizantul de care avea nevoie filmul pentru a mentine cotele de amuzament la un nivel cat mai ridicat.

Coloana sonora a filmului are si ea farmecul ei. Reuniunea vine cu piese celebre din anii '90 (Spice Girls incluse), dar si cu o serie de compozitii orginale create de Lyle Workman, cu titluri sugestive precum "Class of '99" sau "American Reunion".American Reunion nu are un gust impresionant care sa ne fi facut sa ne lingem pe degete sau sa radem cu pofta, dar are poantele necesare, are niste personaje legendare si un fir epic ce ne lasa cu dilema: ni se va mai servi placinta si intr-un viitor American Reunion 2?

Filmul, prin urmare,  nu ar trebui scos din lista productiilor de vazut in aceasta perioada, mai ales pentru cei care au urmarit intreaga serie Placinta Americana. Vedeti unde ruleaza American Reunion, aici.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje