Alba ca zapada si razboinicul vanator - cronica de film

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Alba ca zapada si razboinicul vanator (Snow White and the Huntsman) incepe bine, promitator, dar se termina cheesy, a la Twilight, si dezamagitor. Povestea fratilor Grimm este regandita interesant si are o atmosfera intunecata, infricosatoare, iar Alba ca zapada este mai mult o printesa razboinica, decat o frumusete pura si delicata. De asemenea, decorurile, costumele si efectele speciale sunt superbe (mai ales cele din jurul maleficei Ravenna).

Va spuneam ca filmul incepe bine, te prinde, te vrajeste, Charlize Theron este superba in rolul Ravennei (regina rea care ii ucide tatal Albei ca zapada si o tine prizoniera pe aceasta in turnul castelului), iar in prima jumatate de ora Ravenna este personajul central. Apoi, Alba ca Zapada (Kristen Stewart) ajunge la maturitate si totul se transforma in Twilight. 

Aceasta reuseste sa-i scape printre degete Ravennei, dar este vanata de vanatorul cu chip de Thor (Chris Hemsworth). Este prinsa, dar vanatorul se inmoaie si o ajuta sa scape din nou. Povestea de dragoste incepe sa se infiripe. Dar, intocmai ca in filmul care a facut-o celebra pe Kristen Stewart, mai apare un print care este indragostit inca din copilarie de Alba ca zapada. Pe cine va alege? Cine o va salva prin celebrul sarut? Exact! O intorsatura deloc potrivita pentru felul in care incepuse filmul.

Piticii sunt geniali, si ei sunt tot razboinici, dar nu aflam prea multe despre ei, pentru ca nu mai e timp si facem cunostinta cu ei abia spre sfarsit. Taramurile prin care se plimba Alba ca zapada insotita de un alai demn de Lord of the Rings sunt si ele superb realizate, de la Padurea Intunecata, pana la Taramul Zanelor. Rupert Sanders, aflat la primul sau film, da multa atentie detaliilor, de aceea, de multe ori, este o placere sa te uiti la film. Insa, putea sa se gandeasca si s-o scuteasca pe Kristen Stewart de aceeasi situatie jenanta in care trebuie sa aleaga intre doi pretendenti... si nu e prea hotarata.

Este si un film in care barbatii sunt mai dramatici decat femeile, iar femeile detin adevarata putere. Dupa ce se trezeste din coma provocata de marul otravit, Alba ca zapada face o miscare a la Ioana d'Arc, imbracand armura si pornind pe un cal alb la lupta. Da, pare un talmes balmes, o salata orientala din mai multe filme, dar e digerabila.

Clar se putea mai bine, dar, chiar si asa, Alba ca zapada si razboinicul vanator este un film care merita vazut, macar pentru jocul excelent al lui Charlize Theron, pentru felul in care a fost regandita povestea clasica (dar care, din pacate, nu a fost dusa pana la capat) si pentru decorurile reusite. Daca puteti trece peste partea cheesy a filmului, atunci o sa va placa mult. Daca nu, o sa va placa mai putin. De placut o sa va placa... intr-o anumita masura.

Alba ca zapada si razboinicul vanator

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje