300: Ascensiunea unui imperiu - ce ne iese la numaratoare

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

300: Ascensiunea unui imperiu este exact ceea ce sugereaza ambalajul... si trailerul: batalii violente, discursuri pompoase de ti se umfla pipota de mascul alfa, valuri de sange, membre amputate dintr-o lovitura cu sabii ruginite, capete sparte de scuturi, barbati dezbracati si pompati la greu cu aminoacizi, shake-uri proteice, animal cuts, creatina, glutamina, xplode etc. si o poveste destul de aberanta care nu prea respecta legenda originala si nici nu se ridica la intensitatea celei din prima parte.

Mai bine haideti sa vedem ce ne iese la numaratoare, cu spoilerele de rigoare:

O scena memorabila - cea de sex fara finalizare dintre Themistokles (Sullivan Stapleton) si Artemisia (Eva Green). Sa nu ne intelegeti gresit, nu este cea mai buna scena din film, dar este atat de stupida si fara sens, incat iti ramane mult timp in cap, ca o melodie proasta.  

Doua personaje care ar fi putut foarte bine sa lipseasca Xerxes si Aesyklos. Xerxes este de umplutura, se explica la inceput care-i treaba cu el, de ce e asa de mare si plin de metale, dar in rest nu face mai nimic... Aesyklos apare si el in peisaj fie ca sa-l aprobe pe Themistokles, fie ca sa repete tot ce spune acesta.

Trei diferente intre Themistokles si Leonidas - Sullivan Stapleton nu este Gerard Butler, nici pe jumatate; Butler are o super scena de sex cu finalizare, Stapleton are doar un semi preludiu, pe care-l si abandoneaza; lui Leonidas ii trebuie doar 300 de spartani sa-si faca treaba, lui Themistokles ii trebuie toata Grecia. 

Patru motive pentru care 300: Ascensiunea unui imperiu este mai mult joc pe calculator decat film: cu patru barcute, sunt distruse cateva sute de corabii; sabiile trec prin carne si oase ca prin unt si imprastie zeci de litri de sirop de cirese la fiecare lovitura; un cal poate alerga pe o corabie in flacari, apoi sare pe alta corabie, cade in mare si apoi tasneste din apa ca un pinguin pe o alta corabie; dupa explozia corabiei pe care se afla (o explozie aproape nucleara), Themistokles face level up si reia jocul pe faleza.

300: Ascensiunea unui imperiu - ce ne iese la numaratoare

Cinci citate memorabile:

 1. "You fight better than you fuck!" - Oooups!
 2. "Today we will dance across the backs of dead Greeks!" - De ce ai face asta?
 3. "Queen Gorgo: Leonidas is dead...
  Themistocles: Then... avenge him!
  " - Captain Obvious speaking!
 4. "Better we show them, we chose to die on our feet, rather than live on our knees!" - Victor Klitschko?
 5. "It begins as a whisper... a promise... the lightest of breezes dances above the death cries of 300 men. That breeze became a wind. A wind that my brothers have sacrificed. A wind of freedom... a wind of justice... a wind of vengeance." - Nu, nu este o reclama la un parfum, desi...

Sase ... patratele pe abdomentul fiecarui actor, chiar daca, dupa spusele lui Themistokles, toti erau poeti, fermieri, dulgheri, vanzatori in piata etc. 

Sapte piese care s-ar potrivi de minune pe coloana sonora a filmului:

 • It's Raining Men
 • YMCA
 • Kanye West - Power
 • The National - Sea of Love
 • Inner Circle - Bad Boys
 • Fugees - Ready Or Not
 • BeyoncĂ© - Run the World (Girls) - pentru ca femeile sunt cele mai puternice personaje din tot filmul,

Opt intrebari care-ti raman dupa ce vezi filmul: De ce poarta Artemisia ciorapi de plasa? Ce puteri are Xerxes, ca zeu, in afara de faptul ca este de doua ori mai mare decat un om normal? De ce se epileaza grecii pe piept si cu ce? De ce nu foloseste Themistokles arcul mai des, daca trage atat de bine? Cate abdomene fac grecii si spartanii pe zi si ce mananca? Este Themistokles gay? De ce Artemisia este abuzata sexual in copilarie, cand legenda spune altceva? De cati persani este nevoie ca sa omoare un grec?

Noua vieti pare sa aiba orice grec.

Primele zece minute sunt cele mai bune din tot filmul.

300: Ascensiunea unui imperiu

7 comentarii

300: Ascensiunea unui imperiu - ce ne iese la numaratoare
Marius
#1 -

foarte foarte slab

Cred ca acesta este cel mai slab articol al vostru de pana acum.

300: Ascensiunea unui imperiu - ce ne iese la numaratoare
Gruia
#2 -

@Marius

@Marius - ai dreptate, filmul este atat de slab incat si cronica e pe masura :)

300: Ascensiunea unui imperiu - ce ne iese la numaratoare
andrei.olaru
#3 -

"You fight better then you fuck!"

than

300: Ascensiunea unui imperiu - ce ne iese la numaratoare
Gruia
#4 -

Comentariu nou

@andrei.olaru - doamne, bine ca mi-ai zis! se intelegea ca te lupti mai bine si dupa te ... iar lucrurile nu stau deloc asa in 300 erectia unui imperiu :)

mersi mult pentru atentionare!

300: Ascensiunea unui imperiu - ce ne iese la numaratoare
vali
#5 -

Comentariu nou

Subscriu cu Marius.
Pe langa asta ai auzit de spoiler alert?

300: Ascensiunea unui imperiu - ce ne iese la numaratoare
Ionut
#6 -

Femeie

Nu inteleg de ce a trebuit sa comenteze acest film o FEMEIE. E ca si cum un barbat ar comenta un film romantic si s-ar plange de prea putine scene de sex.

Pe langa faptul ca acest film nu era destinat persoanelor de sex feminim, se pare ca autoarea acestui articol penibil a avut si probleme in dragoste din moment ce pune atat accent pe faptul ca scena de sex nu s-a terminat cu o finalizare.

Intradevar, efectele cu "varsarile de sange" lasa de dorit, dar au fost astfel de efecte si in primul film si nu s-a plans atata lume.

Cat despre comparatia cu Sparta, probabil autoarea a fost corigenta la istorie. Uita faptul ca e mai importanta calitatea decat cantitatea, ca spartanii erau crescuti ca luptatori iar grecii aveau in "armata" poeti si sculptori.

Bine, punctul culminant al articolului il reprezinta intrebarea care ne MACINA pe toti: "De ce poarta Artemisia ciorapi de plasa?".

Si lumea ma considera misogin cand trimit femeile in bucatarie.

300: Ascensiunea unui imperiu - ce ne iese la numaratoare
Gruia
#7 -

Comentariu nou

@ Ionut: vezi ca ti-ai gresit sexul, esti "misandru"! autorul e barbat :)

 

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje