Top 5 filme cu outsideri: un sneak peek in vietile unor rebeli, neintegrati, ciudati, violenti, liberi, care ne atrag si ne incita

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

“We are a couple that doesn't touch.” ii spune Billy lui Layla interpretata de o Christina Ricci voluptoasa si candida, dupa ce o rapeste si o obliga sa se dea drept sotia lui fata de parintii care nu stiu ca e proaspat iesit din inchisoare.

Nu e deloc greu sa intelegem de ce Billy e asa un neintegrat in societate, dupa ce ii cunoastem pe ai lui- niste egocentristi pentru care progenitura e amintirea constanta ca nu au vazut meciul din 66’, cand au castigat the Buffalos si un esec umblator (desi ei cred ca Billy e casatorit cu o bunesa si lucreaza pentru CIA).
Billy, desi e un neintegrat, e un neintegrat frumos. Ciudateniile lui sunt simpatice si-l fac pe Billy Brown din Buffalo 66’  outsiderul funky.

buffalo-66.jpg

Sursa foto

Outsiderul sociopat e Alex din A Clockwork Orange: “the Korova milkbar sold milk-plus, milk plus vellocet or synthemesc or drencrom, which is what we were drinking. This would sharpen you up and make you ready for a bit of the old ultra-violence.”.

Alex asta face, ultra-violenta pe Beethoven. Problema lui cu societatea moderna este ca fetele nu mai sunt asaltate cum trebuie, pentru ca ce e mai nasol decat un asalt? Un asalt prost. E tanar, frumos, carismatic, lipsit de scrupule si, aparent, de umanitate. Are una dintre cele mai atragatoare minti de psihopat din cinema si asta face din Alex si outsiderul hot.

clockwork-orange.jpg

Sursa foto

Lula: One of these days the sun's gonna come up and burn a hole clean through the planet like a giant electrical x-ray.Sailor: i wouldn't worry about that, Peanut. By then people'll probably be drivin’ Buicks to the moon.

Lula si Sailor din Wild at Heart sunt atat de distructivi impreuna incat fac lumea sa fie  impotriva dragostei lor- sunt outsideri pentru ca sunt atat de ancorati in relatia lor, incat a devenit singura realitate valida, asta poate si pentru ca nu au cea mai vasta intelegere a ceea ce se intampla in jurul lor. Dar ne plac asa, in felul lor sunt sunt outsiderii liberi.

wild_at_heart_1.jpg

Sursa foto

“I am not complete “.Edward din Edward Scissorhands e outsiderul care arata altfel si de asta nu poate fi acceptat de societate. Este genul care ne face sa ne para rau pentru el, ne emotioneaza si ne vulnerabilizeaza. Este aproape crud atunci cand cunoaste fericirea pentru un moment scurt. Asta face din el outsiderul baiat bun.

Edward-Scissorhands.jpg

Sursa foto

"You wouldn't even look at a clock unless hours were lines of coke, dials looked like the signs of gay bars, or time itself was a fair hustler in black leather.”

Mike, River Pheonix e un hoinar care traieste din prostitutie si Scott, Keanu Reeves, e un copil bogat fugit de-acasa ca nu-l intelege tati.
In My Own Private Idaho, unul dintre cele mai intime filme ale lui Gus Van Sant, filmul in care River Pheonix si Keanu se tin in brate langa un foc, Mike si Scott sunt outsiderii rebeli ca vor sa joace dupa regulile lor, dar viata nu e foarte blanda cu ei.

my-own-private-idaho.jpeg

Sursa foto

 
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje