Top 5 filme care o sa te faca sa vrei sa te dai cu placa

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

De cand s-a facut frumos au iesit si skaterii pe-afara. Ii vedem pe la Ateneu, ii vedem in Piata Revolutiei si in alte cateva skater-friendly locuri din Bucuresti. Privindu-i cateva minute, cat asteptam la semafor am avut un flash cu Alex din Paranoid Park, cu pletele in vant, filmat superb de Christopher Doyle si asa s-a nascut aceasta lista: Top 5 filme care o sa te faca sa vrei sa te dai cu placa, sau o sa-ti aminteasca de vremea cand te uitai la baietii cu parul in ochi care sa dadeau cu placa si apoi beati bere la pet si va tineati de mana pe ascuns.

Paranoid Park de Gus Van Sant e un film intim care construieste viata unui pusti, nu tocmai extrovertit, dupa un moment decisiv- implicarea in moartea accidentala a unui paznic. E un amestec de cadre stranse si lente, fragmente experimentale si secvente ca de video-art de un poetism de care doar combo-ul Gust Van Sant si Christopher Doyle sunt capabili.

Lords of Dogtown

Bazat pe o poveste reala, filmul te duce in lumea Dogtown, plaja Venice, Caifornia din 70', chiar in boom-ul skateboarding-ului si al surf-ului si te lasa sa traiesti experienta prin perspectiva unor tineri rebeli cu pielea arsa de soare si lipsiti de griji. E un sentiment minunat, pana cand devin faimosi si isi pierd naturaletea care ii facea atat de frumosi si de liberi.

SLC Punk! opteaza pentru o descriere exagerata, mai putin raw, combinatie poser-genuin la limita. E o dramedie de Sundance cum numai in Salt Lake City se putea. Anul acesta 18 ani mai tarziu, o sa apara si partea a doua, Punk's dead, tot in regia lui Merendino.

Tilva Ros, Serbia, e despre ultima vara de liceu, inainte de a pleca la facultate. Acel purgatoriu emotional, intre adolescenta pura si maturitate. Nikola Lezaic demonstreaza o maiestrie uimitoare de a ilustra un moment si niste niste emotii confuze, vagi, dar in acleasi timp de o complexitate greu de descris. E un film sensibil si intim care ne lasa nostalgici si zambind cu putina tristete si gelozie.

Skaterdater e primul film despre skateboarding, din 1965, un scurtmetraj care a castingat Palm d’Or, a fost nominalizat la Oscar si a iesit la egalitate cu Chimes at Midnight al lui Orson Welles pentru Techical Grand Prize la Cannes.

 Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje