TIFF 2017- o experienta completa de cinema: Filmele pe care nu trebuie sa le ratam (P)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*Articol sponsorizat de Mastercard

Festivalul International de Film Transilvania a ajuns deja la cea de-a XVI-a editie, oferind cinefililor o experienta completa de cinema cu peste 200 de filme din 53 de tari.

Anul acesta festivalul a fost deschis cu Regele Belgiei/ King of the Belgians, unde circa 3200 de oameni au urmărit comedia pe cel mai mare ecran din istoria festivalului și unul dintre cele mai mari din Europa Centrală și de Est.

deschidere_tiff_2017.jpg

Printre cei 1300 de invitati care vor sosi la Cluj se numără și starul francez Alain Delon, prezent la proiecția filmului Afacerea Pigot (1981), la care s-au vândut deja peste 1700 de bilete.

473313_bm_800.jpg

Sute de evenimente vor avea loc în Cluj, găzduite în peste 20 de spații, asa ca fiti pregatiti pentru zile pline de proiectii, concerte si expozitii.

Va recomandăm sa nu ratati premiera filmului Povestea iubirii, în prezența regizorului Radu Mihăileanu și a celebrului actor Derek Jacobi și InfiniTIFF, un spațiu în care veti putea experimenta, printre altele, filme realizate în realitate virtuală.

Un alt film de trecut pe lista de vazut este Safari, filmul renumitul regizor, scenarist și producător austriac Ulrich Seidl, invitat la TIFF 2017c. Safari va fi proiectat în prezența sa sâmbătă, pe 10 iunie, de la ora 20:30, la Cinema Florin Piersic, și va fi urmat de o discuție despre film.

,,Dacă reușesc să fac oamenii să râdă la filmele mele, dar hohotele de râs li se vor opri în gât în următorul moment, asta o să mă facă fericit’’, spune regizorul.

poza_articol.jpg

In afara de premierele intenationale, nu vor lipsi nici premiele romanesti din sectiunea Zilele Filmului Românesc (8-10 iunie) care include, în acest an, 27 de titluri, selecționate din peste 120 de înscrieri. Cinci lungmetraje vor putea fi văzute la Cluj în premieră mondială.

Adrian Sitaru revine la TIFF cu Fixeur, cu Tudor Aaron Istodor în rolul unui jurnalist pus în fața unei dileme morale, iar de la Berlin vine Ana, Mon Amour, drama psihologică a lui Călin Peter Netzer, pentru care monteurul Dana Bunescu a primit Ursul de Argint. Aniversarea, a șaptea producție regizată de Dan Chișu, va avea premiera mondială la Cluj. Cu o distribuție impresionantă – cu nume ca Răzvan Vasilescu, Gheorghe Ifrim, Constantin Cojocaru, Mihai Constantin, Emilia Dobrin, Emanuel Pârvu și Coca Bloos -, este ultimul film în care joacă regretatul Mircea Albulescu. În jurul lui, la împlinirea a 94 de ani, se adună familia și prietenii, într-o seară plină de amintiri tulburi și discuții în contradictoriu.

Camera_Obscura.jpg

In competitia romaneasca veti mai putea urmari  Camera Obscura, r. Gheorghe Preda, Inimi cicatrizate/ Scarred Hearts, r. Radu Jude, Planeta Petrila/ Planet Petrila, r. Andrei Dăscălescu, Procesul/ The Trial, r. Claudiu Mitcu, Ileana Bîrsan, Ultimul căldărar, r. Cosmin Bumbuț, Elena Stancu, Varză, cartofi și alți demoni/ Cabbage, Potatoes and Other Demons, r. Șerban Georgescu.

In plus, veti putea cunoaste actorii si regizorii filmelor voastre preferat in lounge-ul TIFF-Mastercard (printre care Tora Vasilescu, care va primi Premiul de excelenta pentru merite deosebite si pentru contributia adusa cinematografiei romanesti). 

Ultimul_caldarar_foto_Cosmin_Bumbut.jpg

Astazi ii veti putea sculta pe regizorul Liviu Tipuriță și impresarii Dan Bursuc și Puiu Gheorghiu. Acestia vor aduce cu ei povești din culisele Regii manelelor/ The New Gipsy Kings și secrete ale acestei industrii muzicale, la o zi după proiecția documentarului produs de BBC, găzduită de Casa de Cultură a Studenților pe 7 iunie, de la ora 19:00.

Dupa o zi plina de filme, va recomandam sa nu ratati  petrecerea Mastercard de pe 8 iunie, ce se va transforma intr-o noapte memorabila. Mastercard este partener al Festivalului International de Film Transilvania incepand cu anul 2006.

Mastercard a devenit cardul preferat TIFF, introducand plata contactless care ne ajuta inca din 2014 sa economisim timp pentru a ne bucura de cat mai multe filme si experiente de nepretuit.

Alte recomandari:

8 iunie

20:30 Umbre (sezonul 2, primul episod)

ornithologist_still.jpg

22:30 ORNITOLOGUL- João Pedro Rodrigues

Nerecomandat minorilor

Fernando, un ornitolog singuratic, caută berze negre pe un râu din nordul Portugaliei, când este luat de ape. Salvat de doi pelerini chinezi în drum spre Santiago de Compostella, se pierde într-o pădure stranie şi întunecată. Pe măsură ce întâlneşte obstacole tot mai neaşteptate şi mai bizare şi oameni care îl pun la încercare, Fernando este îndemnat la acţiuni extreme. Încetul cu încetul, devine un alt om, inspirat, complex şi, în sfârşit, cu totul luminat.

9 iunie

petrecerea.jpg

22:30 PETRECEREA- Regia: Sally Potter

Janet tocmai a fost numită ministru al opoziţiei, cea mai înaltă poziţie din cariera ei politică. Ea şi soţul ei Bill vor să sărbătorească succesul împreună cu un număr de prieteni apropiaţi. Oaspeţii sosesc la casa lor din Londra, dar de petrecere se alege praful atunci când Bill face două mărturisiri explozive.

10 iunie

cei_care_fac_rev_coperta.jpg

21:45 CEI CARE FAC REVOLUŢIE PE JUMĂTATE ÎŞI SAPĂ SINGURI GROAPA- Regia: Mathieu Denis, Simon Lavoie

Patru tineri de 20 şi ceva de ani din Quebec resping lumea în care trăiesc. La trei ani după stingerea mişcărilor de protest cunoscute sub numele "Primăvara arţarului", ei recurg la o formă de vandalism care îi face treptat să se apropie de terorism.

---

Cea de-a XVI-a editie a Festivalului International de Film Transilvania se va desfasura in perioada 2 iunie – 11 iunie, in Cluj-Napoca. Anul trecut,evenimentul a reunit peste 79000 participanti si circa 1100 regizori, actori, agenti de vanzari si specialisti din industrie.

Despre Mastercard

Mastercard este o companie de tehnologie in industria globala de plati. Operam cea mai rapida retea de procesare a platilor din lume, oferind un liant intre consumatori, institutii financiare, comercianti, autoritati si companii din peste 210 tari si teritorii. Produsele si solutiile Mastercard fac activitatile zilnice de comert – cum ar fi cumparaturile, calatoriile, derularea unei afaceri sau managementul finantelor – mai simple, mai sigure si mai eficiente pentru toata lumea.

Puteti sa ii urmariti pe Twitter: @MastercardNews si sa participati la discutiile de pe blogul Beyond the Transaction.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje