Scurtăturile de pe tastatură pe care Rio din La Casa de Papel le-ar folosi pe Netflix
Felul în care folosești Netflix spune multe despre tine. Nu, nu este vorba despre selecția personalizată de filme sau seriale care îți reflectă gusturile, ci despre modul în care navighezi pe platformă și despre cum alegi să utilizezi oportunitățile pe care aceasta le oferă.
Poate că ești student și, în pauzele de la cursurile online, alegi să vizionezi ceva pe laptop sau tabletă; sau poate că ești mai degrabă o fire dinamică și nu vei refuza niciodată un episod din serialul preferat, vizionat pe telefon; sau poate că, din contră, ești o persoană care apreciază confortul propriei canapele și al ecranului mare al televizorului smart. Indiferent de preferințe, cu Netflix poți fi oricine îți dorești.
Fiecare dintre noi are propriul mod favorit de a se bucura de producțiile preferate de pe Netflix. Astfel, cei mai ocupați au opțiunea de a descărca producțiile pe dispozitivele mobile, iar pentru cei care nu se despart de laptopurile lor, există comenzi rapide pentru tastatură. De aceea, indiferent de modul și momentul în care vizionezi filmele și serialele preferate, este important să cunoști trucurile din spate care vor face navigarea mult mai ușoară. Deci, așa cum zice foarte bine Queen B (Beyonce), „Let me upgrade U”!
Redare / Pauză
Ai ceva care fierbe pe aragaz, telefonul sună și, în același timp, curierul bate la ușă? În astfel de situații, să cauți mouse-ul sau butonul STOP din player-ul filmului la care te uiți poate fi iritant și deloc la îndemână. Din fericire, există o modalitate mai ușoară de a face acest lucru. Apăsă BARA DE SPAȚIU sau butonul ENTER pentru a întrerupe sau relua programul. Astfel, pauzele scurte din timpul vizionării nu vor mai fi atât de deranjante.
Activează sau dezactivează modul full screen
Să recunoaștem: nimeni nu urmărește Netflix în fereastra mică. Uneori, totuși, ceea ce urmărești pe Netflix te poate inspira și, astfel, să ai nevoie să faci ceva în paralel. Poate trebuie să notezi repede o rețetă delicioasă de quesadilla, în timpul unui episod din „Chief’s Table”. Sau poate atunci când începi aventura cu „Umbrella Academy” vrei să verifici de unde poți cumpăra banda desenată pe baza căreia a fost creat serialul. Și să nu mai vorbim de căutările pe care le faci pentru a fi sigur dacă actorii din „Cobra Kai” sunt aceiași actori pe care i-ai văzut în „Karate Kid”. Lista distragerilor pare nesfârșită. De aceea trebuie să știi că, dacă dorești să micșorezi fereastra player-ului pentru o clipă, nu trebuie să cauți simbolul „ecran complet”, ci doar să apeși tasta „F”. Dacă însă se întâmplă să fii într-o cameră întunecată cu tastatură neluminată, poți apela cu ușurință și la butonul „ESC” pentru a dezactiva ecranul complet.
Derulează rapid înainte și înapoi 10 secunde
Ce nu poți face în timp ce vizionezi un film la cinema sau la televizor, dar este posibil pe Netflix? Să derulezi la scena pe care o dorești. În timpul proiecției „The Witcher” nu ai prins din prima cine, cu cine, când și de ce? Click, click și revii la conversația sau scena relevantă. Astfel devine clar în care dintre cele trei planuri temporale te afli în episodul pe care îl vizionezi. Folosește SĂGEATA STÂNGA sau DREAPTA până când găsești secvența dorită.
Controlul volumului
Producătorilor de echipamente electronice le pasă de confortul clienților lor. Multe laptopuri sunt concepute având comenzi rapide pentru volum. Cu toate acestea, merită să știi că Netflix oferă propriile sale soluții. Ce înseamnă asta? Spre exemplu, ai posibilitatea de a modifica volumul unui film sau serial fără a pierde semnalul de notificare de pe computer. Controlul volumului cu tastatura este ușor. Trebuie doar să cunoști 3 comenzi rapide: SĂGEATA SUS va mări volumul, SĂGEATA JOS îl va micșora, iar tasta „M” va dezactiva complet sunetul.
Treci peste introducere
Urmărești intro-ul? Unora le place foarte mult, deoarece genericul îi introduce în atmosferă și le permite să intre pe deplin în lumea serialelor. Însă unii dintre noi își doresc să știe „ce urmează” să se întâmple cu personajele preferate și alegem să omitem intro-ul în următoarele episoade din sezon. Și aici Netflix simplifică lucrurile. Nu, nu trebuie să aștepți să apară butonul „fără introducere” - găsește tasta „S” și apasă click. Norii se despart, corurile de îngeri cântă, iar tu... urmărești serialul fără intro.
1,2-Bis(trichlorosilyl)ethane