Realism de chiuveta - O lista de filme care n-o sa te faca sa te simti mai bine cand ploua

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

O lume tradusa in 5 filme, cu personaje care beau cidru la pet, trag lipici pe nas si petrec, in timp ce in camera de langa mama alcoolica e busita peste tot de ultimul amant - realism social de la periferiile Londrei contemporane.

Din Fish Tank luam portretul de familie: tatal absent, mama alcoolica, fiica cu daddy issues care dezvolta sentimente pentru iubitul ei - Michael Fassbender, middle-class ratacit cu nevasta si copil.

1.jpg

Din Boy A luam imaginea working-class-ului plin de oameni alienati, insingurati, care ratacesc printre cladiri identice intr-un peisaj aproape industrial, vazuta prin ochii lui Jack (Andrew Garfield) proaspat iesit de la racoare.

2.jpg

Scum ne de lumea din interiorul unei inchisori corectionale, puternica si emotionanta, dar cu jocuri violente si mind fuck-uri, lucruri care se intampla de obicei in institutiile care vor sa aduca niste tineri pseudo-rataciti pe calea cea dreapta.

3.jpg

This is England ne arata strazile, cu baietasii punkisti, pusi pe fapte rele, de care ne e si teama, dar am si vrea sa bem o bere cu ei. Creeaza o subcultura aparent anarhista, de fapt ghidata de legi nescrise si coduri morale.

5.jpg

Kes completeaza cu un exemplu de singuratate in scoala britanica si-n familie, printr-un baietel din sudul Yorkshire-ului al carui viitor o sa fie intr-o mina de carbuni, dar care gaseste libertatea pentru un moment cu ajutorul unui soim.

4.jpg

Ramanem frustrati, cu imaginea unei lumi gri, plina de chavs-care sunt un fel de cocalari britanici, dar si inspirati, agitati.

Asa ca iesim sa ne luam si noi un cidru de la Mega, prin ploaie, ca sa ne simtim hardcore.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje