Lista #devazut: care sunt peliculele care au castigat titlul de "cel mai bun film strain" la Oscar in ultimii zece ani

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Nominalizarile Premiiilor Oscar au fost anuntate, iar toata lumea asteapta cu sufletul la gura cea de-a 88-a editie, care va avea loc pe 28 februarie, la Dolby Theatre, Hollywood.

Multi se intreaba cine va castiga titlul de "cel mai bun film", care va fi cea mai buna actrita sau daca Leo va lua mult ravnitul Oscar.

Noi ne-am gandit la o categorie care a adus de-a lungul timpului  in atentia publicului multe filme exceptionale, la fel de bune ca cele nominalizate la celelalte categorii: Cel mai bun film strain.

Asa ca am adunat toate peliculele care au castigat acest titlu in ultimii zece ani si am facut o lista numai buna pentru cei care vor sa vada un film in timpul liber.

Tsotsi - 2005

Actiunea filmului se petrece in cartierul Soweto din Johannesburg. Un sef de banda ajunge sa ingrijeasca un bebelus rapit in mod accidental in timpul furtului unei masini. De aici, tot felul de intamplari, unde Tsotsim tanarul rebel si furios, are rolul principal.

Regizor: Gavin Hood

Tara: Africa de Sud

The Lives of Others - 2006

Un ofiter de securitate est-german primeste misiunea de a spiona un dramaturg banuit de planuri subversive la adresa regimului comunist. Insa ofiterul va fi fascinat de lumea scriitorului, fiind prins intr-un joc periculos.

Regizor: Florian Henckel von Donnersmarck

Tara: Germania

The Counterfeiters - 2007

Filmul prezinta cea mai complexa operatiune de falsificare din istorie, pusa la cale de nazisti in 1936. Personajul principal este Salomon "Sally" Sorowitsch (Karl Markovics),  regele falsificatorilor, cel care duce o viata boema, condimentata cu jocuri de noroc, alcool si femei.

Regizor: Stefan Ruzowitzky

Tara: Austria

Departures - 2008

Daigo Kobayashi obisnuia sa fie un devotat violoncelist al unei orchestre recent dizolvate. Acum fara serviciu, Daigo se muta impreuna cu sotia in orasul natal cu intentia de a o lua de la capat.

Regizor: Yojiro Takita

Tara: Japonia

The Secret in Their Eyes - 2009

Filmul imbina povesti de dragoste ce se iintind pe doua generatii, un thriller cu accente de film politist, comedie si critica politica.

Regizor: Juan José Campanella

Tara: Argentina

In a Better World - 2010

Povestea face slalom intre viata dintr-o tabara de refugiati din Africa si monotonia gri dintr-un orasel de provincie danez. Vietile a doua familii din Danemarca se intersecteaza si astfel ia nastere o extraordinara, dar riscanta prietenie.

Regizor: Susanne Bier

Tara: Danemarca

A Separation - 2011

Cand sotia il paraseste, Nader angajeaza o tanara femeie sa aiba grija de tatal sau bolnav. Dar barbatul habar n-are ca noua menajera nu este doar insarcinata, ci ca si lucrează fara permisiunea sotului ei.

Regizor: Asghar Farhadi

Tara: Iran

Amour - 2012

Georges si Anne sunt octogenari, oameni cultivati, profesori de muzica pensionari. Intr-o zi, Anne este victima unui accident. Dragostea ce uneste acest cuplu in varsta va fi pusa la grea incercare.

Regizor: Michael Haneke

Tara: Austria

The Great Beauty - 2013

Filmul prezinta povestea unui scriitor aflat in pragul batranetii, Jep Gambardella (Toni Servillo), care rememoreaza tineretea lui plina candva de pasiuni, atunci cand priveste orasul Roma ca un melanj de figuri politice, artisti, femei din inalta societate, intelectuali, chiar si delincventi.

Regizor: Paolo Sorrentino

Tara: Italia

Ida - 2014

Anna este o femeie frumoasa, in varsta de optsprezece ani, care se pregateste sa devina calugarita la manastirea unde a trait ca orfana in copilarie. Afla ca are o ruda in viata pe care trebuie s-o viziteze inainte sa depună juramantul, pe sora mamei ei, Wanda. Impreuna, cele două femei pornesc intr-o calatorie de descoperire reciproca si a trecutului lor.

Regizor: Paweł Pawlikowski

Tara: PoloniaNici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje