Interviu cu Bogdan Mirica, scenaristul serialului UMBRE - "Am vrut sa pastrez totul romanesc"

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Serialul UMBRE ne-a cucerit si inca de la primele episoade vizionate ne-am declarat fani ai acestuia.

Am stat de vorba cu actorul Serban Pavlu (cel care-l interpreteaza pe Relu), dar si cu actrita Andreea Vasile, cea care o interpreteaza pe Nico, mana dreapta a Capitanului, dar cu o slabiciune pentru Relu.

Ne-am dorit foarte tare sa aflam si perspectiva unui om din spatele productiei, asa ca am stat de vorba cu Bogdan Mirica, scenaristul serialului UMBRE.

Iata ce ne-a raspuns:


sursa foto: Facebook // Umbre

Din primele doua episoade UMBRE pare unul dintre cele mai bune seriale romanesti facute vreodata. Cum v-a reusit acest lucru? De unde v-ati inspirat (ati avut ca sursa de inspiratie alte seriale / fime)?

Multumim. Am incercat sa facem un serial care sa fie coerent in lumea pe care o descrie – nu neaparat 100% realist – lumea interlopa e mult mai dura decat am aratat noi. Cred ca ideea e sa nu incerci sa pacalesti telespectatorul – si sa faci salturi (in naratiune, stil etc) pe care sa nu le creada. De exemplu, cand scriam scenariile asta a insemnat sa nu ma duc inspre filmele americane, unde sunt arme de foc, unde totul are amploare etc. Am vrut sa pastrez totul romanesc, raportat la orasul nostru de doua milioane de locuitori. “Dai in cap la om sa-ti pui termopan la casa” cum zice Relu – pentru ca chiar asta cred.

Legat de inspiratie – serialul este adaptat dupa un format australian, pe care insa l-am modificat semnificativ, atat ca fir narativ cat mai ales ca stilistica. Umbre e mult mai dur si mai realist.

Intregul serial mi se pare ca surprinde intocmai peisajul pestrit al Capitalei. Este, de fapt, Bucurestiul personajul principal al serialului? Putea acest serial sa aiba loc in alt oras din Romania?

Unul din lucrurile cu care ne-a lasat comunismul e omogenizarea arhitectonica. Probabil ca daca voiam sa facem un serial despre mafia din Sighisoara, era usor diferit. La fel in Cluj, Sibiu. Altfel, orasele romanesti mi se pare ca arata destul de similar. Iar Bucurestiul conduce detasat la haos arhitectonic si haos in general – e foarte generos din punct de vedere dramaturgic.


sursa foto: Facebook // Umbre

Taximetristii din Bucuresti au deja o reputatie nu tocmai buna. Cum crezi ca vor fi priviti de bucuresteni dupa ce va fi difuzat serialul (avand in vedere ca Relu e un interlop destul de violent, chiar daca e usor sa empatizezi cu el)? Se va schimba perceptia in vreun fel, v-ati gandit la acest lucru?

Cred ca cel mult va fi subiect de discutie sau glume.

Din ce am inteles, serialul UMBRE este adaptat dupa un serial australian similar. Care ar fi diferentele intre cele doua?

Originalul era un fel de telenovela cu gangsteri. Umbre nu e asa. Are mult umor negru, e mult mai violent, are nuditate, este 18+.

De ce titlul UMBRE?

Pentru ca umbrele apar cand ceva sau cineva acopera lumina. Cam asta e spatiul in care se desfasoara actiunea. In semiobscuritate, ferit de ochii neavenitilor.

Serialul este destul de dur: violent, sex, droguri, nuditate, injuraturi, crime etc. Cum credeti ca va fi primit serialul UMBRE? Credeti ca va avea priza la public?

Duritatea mai sus pomenita face parte din fibra lumii pe care incercam s-o descriem. Nu vad de ce ar sta in calea placutului serialului. Dimpotriva.


sursa foto: Facebook // Umbre

Care au fost cele mai dificile scene pe care le-ati filmat pentru UMBRE?

Exista o secventa foarte sangeroasa la un moment dat si pentru a iesi cum voiam a trebuit sa avem un gat de silicon grefat pe gatul actorului. Aveam patru gaturi pe care le rupeam – deci trebuia sa iasa bine din patru duble. Plus ca punerea unoi nou gat dura o ora – timp in care nu puteam face nimic – ceea ce conteaza enorm la o filmare. IN final, cred c-a iesit foarte bine si cred ca multi telespectatori or sa sara de la locul lor cand or s-o vada

Care este locul preferat din Bucuresti unde ati filmat si de ce? 

Pe strada – pentru ca e intotdeauna autentic.

Ce asteptari aveti de la acest serial?

Sa fie un adevarat "serial HBO". Asta e ce-mi doresc.

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje