Interviu cu actorul Serban Pavlu - Relu, din serialul UMBRE

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Sfarsitul lunii decembrie ne-a adus cel mai amplu serial romanesc de televiziune realizat de HBO, UMBRE. Despre cum ni s-au parut primele doua episoade, v-am spus deja aici, dar nu strica sa repetam cateva dintre caracteristicile acestui serial: distributie remarcabila, maniera de filmare neconventionala, originalitate si autenticitate.

Dar sa nu uitam si de rolul foarte bun pe care-l face Serban Pavlu, in rolul taximetristului Relu. Drept urmare, am vrut sa vedem cum a perceput el aceasta experienta, asa ca i-am adresat cateva intrebari. Iata ce ne-a raspuns:

Dupa ce am vazut primele doua episoade din Umbre, am ramas cu impresia ca rolul iti vine ca o manusa. Nu m-am putut gandi la un alt actor roman care sa intre mai bine in acest rol. Cum te-ai pregatit pentru rolul de taximetrist interlop? A fost greu sa intri in pielea lui Relu? 

Nu am prea multe in comun cu acest personaj. A fost destul de complicat sa-mi dau seama "de unde sa-l apuc" si cred ca am pornit de la relatia lui cu familia, dar per total cred ca e destul de multa "actorie" in rolul asta. Imi aduc aminte cum la inceput ma deranja pana si felul in care mergeam. Dar, incet incet, am devenit mai "dur".

In serial sunt si cateva scene bune de bataie. Ai luat lectii pentru acestea?

Da. A fost o pregatire destul de intensa. Am facut sala cam trei luni si in ultima luna, box cu un antrenor profesionist. Apoi s-au coregrafiat scenele propriu-zise de bataie, am invatat miscarile, am repetat foarte mult si... am filmat.

Apropo de scenele de bataie. Exista in serial si scene pentru care ai avut nevoie de dubluri, pentru cascadorii? Ne poti da cateva exemple?

Au fost scene unde se presupunea sa am dublura un cascador, dar pana la urma s-a dovedit imposibil la filmare pentru ca se vedea ca nu sunt eu, asa ca a trebuit sa ma descurc. Cred ca au folosit dublura la cateva scene cu masina. A mai fost si o saritura in apa, daracolo m-am abitionat, asa ca pana la urma am sarit eu.


Credit foto: Adi Marineci

Inca din primele 2 episoade avem parte de cateva scene de nuditate frontala. Nu ne-a surprins prea tare, avand in vedere ca e vorba de un serial HBO, dar este oarecum o premiera pentru un serial romanesc. Cum au fost negociate aceste scene? Ati fost platiti mai mult pentru ele?

Au fost scene motivate foarte bine de scenariu, asa ca nu am avut ce comenta. Contractele sunt confidentiale, dar evident ca se negociaza fiecare aspect.

Injuraturi multe, violenta, coruptie, droguri, nuditate, sex, crime. Crezi ca e pregatit publicul roman pentru un astfel de serial romanesc?

Da.

Au existat scene pe care ai refuzat sa le joci?

Scenariul in forma lui finala a ajuns la actori cu mult inainte de inceperea filmarilor. Nu a existat niciun fel de dezacord din cate imi aduc aminte. Oricum, inainte de a incepe nu se mai pune problema vreunei schimbari.


Credit foto: Adi Marineci

Care a fost cea mai mare provocare pe care ti-a oferit-o acest serial?

Durata imensa de filmare. S-a filmat in 12 saptamani consecutive iar eu am lipsit in 2 sau 3 zile. E aproximativ ca si cum ai filma trei lungmetraje unul dupa altul. E foarte obositor, iar scenele s-au filmat in functie de locatii, nu in ordine cronologica.

Cum l-ai caracteriza tu pe Relu? Empatizezi in vreunfel cu el sau dimpotriva?

Este un om extrem de dur, dar in acelasi timp o persoana care se controleaza in permanenta, care se stapaneste foarte bine. Viata lui depinde de asta. Empatizez cu el, daca se poate spune asa, din momentul in care comite crima, din momentul in care echilibrul asta pe care l-a creat, mai ales in interiorul lui, se distruge. Din acel moment devine un om care traverseaza o criza, si asta au in comun toate personajele interesante.

Un mesaj pentru telespectatorii care se vor atasa / indragosti de Relu.

Nu incercati asta acasa! Este doar o fictiune!
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje