Filme indie-cool pentru o seara introspectiva (pentru tipe)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Ne apropiem incet (desi vremea inca nu ne lasa sa ne dam seama) de primele zile de toamna. De acele zile cand o sa iesim din casa si o sa ne inunde un miros rece, de frunze uscate si pamant umed, pe care-l asociem cu prima zi de scoala. Si o sa avem un gol in stomac.

Un astfel de moment cere seri acasa, introspective, servite cu filme usoare, dar totusi cool, cu mesaje optimiste, persoanaje atipice, alternative, ale caror parcurs antrenant sa dea un boost de energie.

frances_ha_58092565_st_6_s-high.jpg

1. Mistress America

Noah Baumbach este maestrul filmelor indie cu personaje feminine pierdute si in acelsi timp aflate complet in controlul haosului pe care il genereaza. In combinatie cu Greta Gerwig, nu rateaza niciodata sa te lase empowered la sfarsitul celor (de obicei) 90 de minute de film indie ca la carte. In Mistress America, prin prezenta Lolei Kirke, satisface nevoia de catarsis a femeilor din doua generatii foarte apropiate, totusi diferite, analizand necunoscutul 30 in paralel cu cel de 20.

Cea mai ego boosting replica (el catre ea) : I need someone I can love, not keep up with.

2. Nu il numim pe Baumbach maestru degeaba, fiind prezend in lista cu alt entry, veritabil feminin Frances Ha.
Greta Gerwig (Frances) este o tanara care nu este inca pregatita sa se confrunte cu aspectele practice ale vietii. Este prinsa intre proiectia dintre persona ei matura si cea care nu este capabila sa evolueze. Procrastineaza cu excelenta, se auto-saboteaza si este nemultumita de rezultatele ei.

Totusi are o prezenta magica, acaparatoare, de care e contienta si care o face sa se considere vrednica de toate lucrurile pe care nu reuseste insa sa le dobandeasca. Este un personaj perfect descris al acestei generatii pe care il urmarim cu fascinatia experientei unei camere pline cu oglinzi.

Replica de revelatie: I'm not messy, I'm busy.

What do you do?

It's complicated.

Because what you do is complicated?

Aaaa..beacuse I don't actually do it.

3. Lost in Translation, probabil cel mai bun film regizat de Sofia Coppola este potrivit pentru momentul ratacirii intr-o relatie lunga. Este povestea unei conexiuni bizare intre o femeie tanara, neglijata si ratacita in viata sotului ei si un actor mai in varsta aflat intr-un episod subtil de neliniste a varstei mijlocii.

Lipsa de directie a acestor personaje, oscilatia in perioada scurta de timp pe care o petrec impreuna, pare atat de naturala incat o sa te aduca un scaun de bar mai aproape de proprii demoni.

Momentul de intelepciune: The more you know who you are, and what you want, the less you let things upset you.

4.Love, filmul explicit al lui Gaspar Noé, este cea mai mindfuck alegere pentru nevoia unei introspectii atunci cand esti prinsa in mijlocul unei relatii bolnavicioase, sau imediat la sfarsitul ei.

Este o curatare cinematografica, povestita din perspectiva masculina, cu o proiectie vie si care bantuie, a personajului feminin, Electra. Este un tezism marca Gaspar Noé, care descrie tumultul unei relatii, emotional si fizic, cautand o traducere cat mai fidela a sexualitatii sentimentale.

This used to be my apartment. It used to be happy here. doesn't feel like my place anymore. always looking over my shoulder Now.

5. Electrick Children e un dive in necunoscut. E un film despre eliberare, despre cunoastere, care o sa te faca sa te simti suficient de inconfortabil, incat sa devii mai sincera cu tine insati.

Filmele pot fi consumate cu vin intre 10-50 de lei.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje