Filme de cult cu estetica punk: Top 5 filme punk rock

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Muzica de la Adam and the Ants in Jubillee, Simply Red, Iggy Pop, The Sex Pistols, The Buzzcocks, New Order, The Jam, Siouxsie and the Banshees,The Clash, Joy Division in 24 Hour Party People, asezonate cu David Bowie, The Velvet Underground, The Killers in Control, o idee de punk norvegian in Sons of Norway condimentata in final cu niste iubire hardcore in Sid and Nancy.

Filme de cult cu estetica punk: Top 5 filme punk rock.

"I just love a man without its uniform"
In Jubilee, regina Elisabeta I e transportata in timp in anii 70’ unde evident da peste punkisti nihilisti. In film apar Adam Ant si Toyah Willcox, The Slits si Siouxsie and the the Banshees.

Regina Elisabeta a II-a e omorata intr-un jaf si tara cade intr-o descompunere de neoprit. E un film tezist care transforma Buckingham Palace si Westminster Cathedral in sali de concert, trecut prin perspectiva nostalgico-confuza a unui ocultist, a reginei si a lui Ariel din Furtuna lui Shakespeare.

"Tony Wilson: I am not a lump of hash. I'm in charge of Factory Records. I think."
24 Hour Party People e despre cum Tony Wilson a infiintat Factory Records si  a lansat cele mai cool formatii de Punk. Filmul descrie o moarte lenta si dureroasa a companiei, rancezita de droguri, dramele artistilor si egouri.

E o combinatie de dramatic cu evenimente reale, chiar si filmari de la concertele Sex Pistols de la Lesser Free Trade Hall. Un fum de iarba si o viziune cu Dumnezeu, il asigura pe Wilson ca  "si-a asigurat un loc in istorie".

Controlpovestea epilepticului superb cu o voce care ne ademeneste si un stil de dans care a ramas legenda - Ian Curtis, solistul Joy Division. Sam Riley e minunat in felul in care traduce esenta lui Curtis, ne face sa ne indragostim, sa suferim, sa plangem si sa dansam fredonand "Love will tear us apart again".

E povestea artistului care a pierdut controlul asupra propriului corp si nu a mai putut suporta.

Lens Lien ne surprinde cu Sons of Norway, dupa The Bothersome Man - un film absurd, despre singuratate si inutilitatea existentei. Sons of Norway e un film energic care ne baga in viata unor pusti care traiesc intr-o suburbie din Norvegia in anii 70' cuprinsi de febra punk, cu tendinte anarhiste si mici rebeliuni.

Filmul dezbate in paralel si o relatie complicata tata hipiot-fiu nihilist, sexualitatea incerta la o vasta complicata si reinterpretarea unui cult, in lumea mica de suburbie. 

Sid and Nancy e povestea de dragoste distructiva intre Sid Vicious, de la Sex Pistols si iubita lui Nancy Spungen.

Un "dezastru fabulos" creat din sex, droguri, iubire, alcool, muzica, obsesie si in final, crima.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje