Filme care au scene trase in Romania, de care poate nu ne-am dat seama

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Peisajele, preturile, calitatea serviciilor, au facut numeroase productii straine sa apeleze la studiouri si locatii din Romania, pentru filmari. Pe o parte din ele, cum ar fi Youth Without Youth al lui Francis Ford Coppola, dupa romanul lui Mircea Eliade, ne e usor sa le recunoastem. O parte din ele insa, folosesc locatii cunoscute pentru a recrea peisaje straine:

O lista de filme care au deghizat si transformat peisaje autohtone.

The Zero Theorem  (citeste mai mult)

Amintind de BRAZIL, filmul poarta marcile specifice lui GILLIAM: excentricitatea si umorul insolit, personajele burlesti si contrastele dintre futurismul low-tech si decorul clasic in descompunere. Intr-o lume a zgomotului si a claustrofobiei tehnologice, in care nu te poti ascunde nicaieri de reclamele ce te urmaresc pe strada – unele dintre ele promovand biserica lui Batman Mantuitorul – Qohen, un „zombie de cubicul”, inadaptat social si genial in materie de computere, se lupta cu credinta in propriul destin.

Filmat in Bucuresti.

the-zero-theorem-christoph-waltz-david-thewlis.jpg

Cold Mountain

Acest tearjerker consacrat, care ne face sa bocim la nivelul Titanic si The Notebook, a folosit peisaje autohtone ca sa recreeze Cold Mountain, Carolina de Nord din timpul Razboiului Civil.

Filmat la Castel Film, Bucuresti, Prahova, Covasna.

coldmountain1.jpg
Sursa foto

The Brothers Bloom (citeste cronica)

Trebuie sa ai un anumit nivel de apreciere pentru dramedii simpatice ca sa te prinda cu adevarat Fratii Bloom. Umorul este destul de subtil, iar povestea urmeaza un fir al Ariadnei care te poarta prin fraude, locuri exotice (printre care si Romania) si drame sentimentale.

Filmat la Castelul Peles, Sinaia, Grand Casino, Constanta si Bucuresti.

6064593691_47ec206f69_b.jpg
Sursa foto

Modigliani

Andy Garcia il interpreteaza pe artistul italian Amedeo Modigliani. Filmul se concentreaza in jurul ultimelor zile din viata lui si al rivalitaii sale cu Picasso. Bucurestiul functioneaza ca setting pentru Paris, 1919.

Filmat la studiourile  MediaPro, Bucuresti.

182712_full.jpg
Sursa foto

Borat  (citeste cronica)

Multa controversa si multa valva a starnit acest filmulet al lui Sasha Cohen.In Rusia l-au "ucis", interzicand difuzarea filmului in cinematografe, iar in America il adora. A venit si la noi si a adus cu el potopul, pe bloguri, in ziare si la tv. Sa ne intelegem de la inceput, umorul din film nu este unul obisnuit si nici usor de digerat. Dar nici nu s-a vrut sa fie. A lua peste picior "the great american dream" necesita o abordare mai... neobisnuita. Pacat ca noi (romanii, Romania, satenii din Glod s.a.) am picat undeva la mijloc.

Filmat in satele Moroiesi si Glod si la Castel Film.

i072787.jpg
Sursa foto

Transporter 3 (citeste cronica)

De ce se uita femeile la Transporter 3? Din cauza lui Jason Statham, evident.
Daca barbatii se uita la Baywatch doar pentru salvamarite, sa acordam circumstante atenuante si celor care se uita la o serie precum Transporter doar pentru Statham si umbra lui de la ora 5 (care poate l-o fi facut pe Nixon sa piarda alegerile din '60, dar da atat de bine pe Transporterul nostru).

Filmat in Bucuresti.

1065189989.jpg
Sursa foto1 comentariu

Filme care au scene filmate in Romania, de care poate nu ne-am dat seama
dragosh_r0ck
#1 -

Borat

Dacia din poza aleasa numai deghizare nu e :)

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje