Filme biografice care ne plac

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Filmele biografice sunt intotdeauna un bun prilej de a ne aminti de idolii nostri: cantareti, scriitori, actori, cu totii sunt adusi la viata de regizori care vor sa le cinsteasca memoria.

Asa ca ne-am gandit sa facem o lista cu cele care ne-au placut cel mai mult. Multi actori care au jucat aceste roluri au primit Oscarul, asa ca sunt de urmarit.

Ray

Jamie Foxx il joaca pe Ray Charles in acest film biografic, care portretizeaza cum regretatul artist a ramas orb la 7 ani, cum a devenit dependent de droguri, cum a iubit si pe cine si care i-a fost traseul spre celebritate. Filmul i-a adus lui Foxx primul Oscar din cariera.

La vie en rose

Edith Piaf este punctul de pornire al productiei lui Olivier Dahan, fapt sugerat din titlu. Personajul principal este jucat de Marion Cotillard, care castigat Oscarul pentru rolul sau la cea de-a 80-a editie a grandioasei ceremonii.

Coco Avant Chanel

Povestea lui Coco Chanel de la inceputurile obscure si pana cand a ajuns o mare vedeta. Filmul este bazat pe lucrarea biografica "L'irreguliere" a autorului Edmonde Charles-Roux.

Creation

"Creation" prezinta povestea lui Charles Darwin si a lucrarii sale "Originea speciilor". Actiunea se petrece intr-un mic sat englez, unde un om trebuie sa impace doua lumi diferite: cea a familiei si cea a stiintei; reusind totodata sa dea nastere unei idei care va zgudui tot ceea ce se stie despre lume, despre credinta si despre om.

The King's Speech

Povestea regelui George al VI-lea al Angliei. Despre ascensiunea lui la tron, dar si despre problemele lui de a tine un discurs in public. Pentru acest rol, Colin Firth a primit premiul Oscar.

The Iron Lady

Poveste inspirata din viata lui Margaret Thatcher, prim ministru britanic si o femeie care a rupt barierele politice. Meryl Streep face ca de obicei un rol exceptional, reusind sa castige Oscarul pentru cea mai nuna actrita in rol principal.

The Basketball Diaries

Filmul spune povestea scriitorului Jim Carroll, in perioada tineretii, cand gaseste un refugiu fata de realitatile vietii de liceu in heroina. In jurnalul lui spune despre tentatiile strazi, despre sex si in special droguri si cum toate acestea iti pot distruge viata.

Frida

Salma Hayek este cea care da viata Fridei Khalo, una dintre cele mai importante pictorite ale tuturor timpurilor.

Julie si Julia

Julie este o pasionata de gatit care vrea sa isi intalneasca idolul de o viata, Julia Child, vedeta a show-urilor culinare TV.

Little Ashes

Un film despre viata si iubirile artistului Salvador Dalí, alaturi de prietenii sai: regizorul Luis Buñuel si scriitorul Federico García Lorca. Prietenia dintre Dali si Federico este din ce in ce mai puternica dupa plecarea lui Luis la Paris, iar cei doi cred ca au gasit prietenia perfecta, nu doar ca sunt pe aceeasi lungime de unda, dar impart acelasi suflet.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje